АктуалноБизнесВластГласовеГрадътНовиниПод лупа

Кметът има един ден да оспори апорта за Панаира

Политически представителната група общински съветници от „Демократична България – Обединение“ при Общински съвет – Пловдив отправиха официално искане до кмета на града Здравко Димитров да реагира по-бързо по казуса с Панаира.

В писмото се настоява градоначалникът „да защити обществения интерес и незабавно да поиска от съда отмяна на решенията, взети на Общо събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ АД“.

От ДБ са категорични, че кметът сега трябва да се действа бързо, тъй като тази сутрин пред Търговския регистър е заявено вписването на увеличението на капитала с апорта на Община Варна на акциите й от Панаира, въпреки изразеното несъгласие на Общински съвет с решението ни от 24.11.2022 г.

Председателят на групата, адв. Веселина Александрова коментира, бе това драстично съкращава срока, в който кметът следва да поиска отмяна на решенията на Общото събрание на акционерите.

По правилата на търговския регистър заявлението се разглежда и след три работни дни заявеното може да бъде вписано, т.е. кметът най-късно до утре следва да предяви иск. Наложително е с исковата молба да се поиска спиране на производството в Търговски регистър, за да не се впише увеличението, преди съдът да се е произнесъл дали е законосъобразно, или не„, коментира адв. Александрова.

Напомняме, че местният парламент използва защитата, дадена в закона на общините, срещу намаляване дела в капитала на дружеството и изрично заяви своето несъгласие с това.

Има цели три основания за отмяна на взетите събранието в „Пълдин Туринвест“ решения и мотивирано в искането си до кмета ги посочихме, за да се позове на тях„, уточни отново Веселина Александрова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

 1. Държавата какво прави за панаира и за международните участия на страната по панаирите!?
  Как се рекламира нашата държава по международните изложби!?
  Как се рекламира българският туризъм и къде!?
  Как и къде се рекламира Пловдив!?

  Какъв е планът на ДБ за панаира!?
  Ще има по-силни и нови панаири ли!?
  Ще докарат повече изложители и инвеститори!?
  Ще има повече работни места за пловдивчани!?
  Какво ще направят ДБ!?
  Само лаят без никакъв план за действие!!!
  Май целта е всичко да се премести в София!?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина