АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

БСП – Пловдив отново на улицата /ВИДЕО/

Разделението в Столетницата стигна до Прокуратурата, след като тази сутрин част от градското ръководство на партията не бе допуснато в централата 

Временно изпълняващият длъжността председател на Градския съвет на Българската социалистическа партия в Пловдив /ГС на БСП/ доц. Ангел Иванов, Атанас Петков  – член на Националния съвет на партията и зам.-председател Изпълнителното бюро/ИБ/ на ГС, д-р Атанас Баташки – общински съветник и член на ИБ на ГС и Йордан Василев, също общински съветник и член на ръководството на партията в града днес се срещнаха с журналисти на ул. „Кръстьо Пастухов“. Пресконференцията им се проведе на тротоара срещу така наречената Голяма къща, където се помещава централата на Столетницата в Пловдив.

Първоначалната им идея е била да направят брифинга в партийната сграда както обикновено, но охраната не ги допуснала вътре по разпореждане на областния председател д-р Емил Караиванов. 

Припомняме, че това е втори такъв случай от началото на годината. Първият бе в края на февруари, когато от Позитано обявиха, че Централата на БСП в Пловдив минава под управление на новото Областно ръководство.

Ключалката на входната врата е сменена, съобщи доц. Иванов. Най-вероятно вчера, не знаем кой го е направил, нито какво са взели, или какво са оставили вътре тези хора, временния градски лидер.

Това е самоуправство и ние ще сезираме прокуратурата още днес след обяд, обяви Атанас Петков.

Събралите се съобщиха, че на заседание на ГС на БСП, провело се на 18 -ти май са взели решение, че отказват да изпълнят Решение номер 84 на НС на БСП, което поправя реш. 83 от 9-ти април за прекратените правомощия на Градското ръководство на БСП в Пловдив.

То не само противоречи на Устава на партията, но и на законите на България, категоричен е Атанас Петков.

Подробностите следват в приложеното видео.

Още по темата за разкола в Столетницата под тепетата – втората по големина организация на партията в България, четете в Членове на БСП в Пловдив въстанаха срещу градското ръководство. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Герговчетата не желаят промяна в БСП Пловдив. Нищо че бяха останали сами. Доволни са си. От друга страна пък на Нинова хората. Баташки и той там. А какви свестни председатели имаше някога БСП – проф.Мурджев, Захари Георгиев. Но след толкова години слугинаж към “големия социалист” и олигарх Гергов, така ще е.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина