Социалистите в местния парламент се прекръстиха – ВИДЕО

Актуално Власт Градът Избори 2021 Новини

По думите им хората на Нинова действат като мутри 

„БСП за България“ вече е „Автентична лява БСП“

Групата на Българската социалистическа партия в Общински съвет-Пловдив сменя името си. „БСП за България“ вече е „Автентична лява БСП“. Това бе обявено на брифинг пред медиите, след края на днешната сесия в сградата на местния парламент. Решените им бе обявено от председателя на групата доц. Николай Радев.

Той изтъкна, че не са съгласни с политиката на лидера Корнелия Нинова и изброи: решението за Северна Македония,  “мълчаливото съгласие” за изгонените 70 руски дипломати, както и гласуваното заедно с ГЕРБ „за“ връщане на хартиените бюлетини.

“Членската ни маса няма да подкрепи такъв вид ръководство на следващите избори. БСП прекрачи всички червени линии, които постави, и ние искаме да светнем червената лампичка с тази смяна на името и да покажем, че нашата група от общински съветници се придържа към автентичността на БСП”, заяви Тодор Стоилов.

Припомняме, че разделението в партийните редици на два лагера – този на Георги Гергов и другия на Корнелия Нинова – в Пловдив започна през 2019-а година. Настоящите общински съветници на левицата са от т.нар. хора на Гергов. Разцеплението ескалира, след като Изпълнителното бюро на БСП реши Георги Гергов да бъде изключен от партията.  През пролетта на тази година Столетницата в Пловдив бе обезглавена с решение на Позитано 20, а 10-членна комисия, под ръководството на заместник-председателя на БСП Атанас Зафиров, временно пое функциите на Градски съвет – Пловдив и започна подготовка на партийни избори, насрочени за юни. В средата на май стартира пълен цикъл отчети и избори в БСП в града. От тогава двата лагера са в открита война и си отправят взаимни обвинения. На 20 май отношенията им стигнаха до Прокуратурата, след като ГС на БСП – Пловдив отново бе оставен на улицата, след смяна на брави в централата- /ВИДЕО/.

Раздорът в БСП- Пловдив: „Довчера бяхме братя, сега сме врагове”

На днешната си среща с медиите присъстващите изнесоха информация, че работната група саботира провеждането на клубните събрания по райони, анулира протоколи и еднолично определя делегати за събранието, на което трябва да бъде избрано ново ръководство на левицата под тепетата. Те се оплакаха, че хората на Иван Петков – Бебето /членове на робатната група/не допускали „възрастни другари“ до събранията, и не получавали информация кога и къде ще бъдат те.

Ние носим БСП в душата и сърцето си. Огорчени сме от това, което се случва с нас. На какво се нагледахме? На нагло и арогантно държание и на демонстрации, че уставът не е важен, а важат правилата за работната група”, каза съветничката Добромира Тошева.

Зам.-председателят на БСП-Пловдив Нина Чавдарова съобщи, че от техни хора на „Позитано“ 20 са получили списък с делегатите, които ще присъстват на Градската конференция, още преди да са избрани. Както и указания от мейл на Бебето как да стане това.

Очаква се до края на месеца в Пловдив да се проведат районните конференции на БСП, а после и градската, на която да бъде избран нов лидер на Столетницата в града под тепетата.

Споделете ни във:

3 thoughts on “Социалистите в местния парламент се прекръстиха – ВИДЕО

  1. Смешни са! Защо занимават хората с личния си проблем, че повече няма да са Общински съветници с произтичащите от това блага? А иначе, Партията ще е все по-добре без герговите хора.

  2. Тези шльоковци нали знаят, че за последно са съветници или нещо свързано с политиката. На другите местни избори ще са кандидати на партия “Дружината на Гергов”. Хаххахаа. Поне си имат червени анцузи, подарък от свинаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.