БългарияПод небето

Днес отбелязваме Ден на бащата

Днес е вторият ден от Рождество Христово – Събор на Пресвета Богородица

26 декември е вторият ден от Рождество Христово. Според Православната църква днес се отбелязва Събор на Пресвета Богородица – вярващите се събират да се отблагодарят и възхвалят с песни Божията майка. Според християнската традиция, тя е останала Дева и след раждането на Иисус.

Днес се отбелязва и денят на свети обручник Йосиф – спътникът в живота на Дева Мария, както и на св. цар Давид и на св. Яков брат Господен. По традиция на източното православие днес се отбелязва и Денят на бащата.

Изображение: pravoslavieto.com

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Положението на Йосиф е малко, как да кажа, деликатно. Той не е баща, както се знае, но обстоятелствата го принуждават да си наляга парцалите. Все пак истинският баща не е кой да е. От всичко това все пак печели, урежда се за светец, но пък точно той за ден на бащата?

  2. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:––>> mub.me/bioex

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина