ГрадътЗабавлениеНовини

Ден на Бащата в Музея на авиацията

В Музея на авиацията на 10 юни (събота) от 10.00 до 17.00 часа с вход свободен и вдъхновяваща програма ще се проведе традиционното за Националния военноисторически музей и филиалите му събитие Ден на бащата. То е посветено на специалната връзка между бащите и децата и значението на споделеното време заедно.

В тазгодишното издание Музеят на авиацията фокусира вниманието върху ролята на изобретенията и силата на откривателския дух, който ни владее още от най-ранна детска възраст. Малчуганите и техните татковци ще се запознаят с любопитно ново изобретение на летателен апарат, наречен конвертоплан, който съчетава функционалността на обикновен хеликоптер и високата скорост на турбовитлов самолет.

Всички малки и големи любители на високите скорости ще имат възможността да видят истински болид за Формула 3, който ще обикаля алеите на Музея. 🛩Изкушените от авиацията ще научат принципите на действие и ще видят как се задвижва авиационният двигател АШ-62ИР, с който лети един от най-използваните самолети в авиацията Ан-2.

В следобедните часове посетителите ще научат най-любопитните факти за експонатите, представени в безплатен музеен тур. А играта „Летец – откривател“ ще предизвика състезателния дух на децата и ще ги запознае с елементи от конструкцията на самолетите и вертолетите от външната експозиция на музея.
В събитието ще вземат участие и класическият дует Дамян Дамянов (цигулка) – Никола Николов (виолончело) и поетът Хари Спасов, който ще представи авторски произведения, посветени на бащите.

ПРОГРАМА

10.00 – 11.00 ч. – Откриване на събитието с изпълнения на класическия дует Дамян Дамянов (цигулка) – Никола Николов (виолончело) и авторски рецитал на поета Хари Спасов;

11.00 ч. – Презентация на конвертоплан „Огнен сокол“ и филтри за пречистване на околната среда от промишлени замърсители, изобретени от Тодор Гивечев;

11.00 – 16.00 ч. – Игра „Летец – откривател“;

11.00 – 16.00 ч. – Арт ателие „Да творим заедно“;

12.00 – 16.00 ч. – Демонстрация на болид за Формула 3, създаден от Ивайло Георгиев;

12.00 – 16.00 ч. – Как се задвижва авиационен двигател АШ – 62 ИР, предоставен от Найден Марков;

14.00 ч. – Безплатен тур в експозициите на Музея на авиацията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина