Актуално

Жители на Брестовица блокират в час пик Околовръстното шосе на Пловдив

Кметът на Родопи отрече слухове, че е забранил протеста и се обяви в подкрепа на недоволните

Жители на Брестовица организират днес пореден протест, в защита на правото си да имат чиста питейна вода. Припомняме, че населеното място от години има проблеми с качеството на питейната вода, в която се съдържа манган, тече мътна и негодна за употреба.

В Брестовица отново протестират

Очаква се в края на работния ден, между 17 и 18 часа да блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив.

По-рано днес в специално писмо до кметицата на селото Мария Манолова кметът на Община „Родопи“ Павел Михайлов отрече слуховете, че е забранил протеста. В него той декларира подкрепата си за жителите на Брестовица.

Манолова публикува писмото му в страницата на кметството в социалната мрежа и написа:

„Протест ще има! Среща на площада, днес в 15:30 часа. Има организиран транспорт с час на тръгване в 16:00 часа!“

„Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната вода на Брестовица. Това, което се изискваше от община „Родопи“ и от ВиК – Пловдив, е направено. Държавата трябва да си влезе в ролята“, коментира председателят на сдружението „Живот за Брестовица“, което организира протеста, Любомир Томов.

Живот за Брестовица: Каназирева ни излъга

Припомняме, че след протеста през изминалата седмица

Още по темата четете в В Брестовица са направени два нови сондажа. Водата е чиста и Експерти: Манганът във водата на Брестовица не е от ВЕЦ Кадиево.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина