БългарияГласовеИзпод тепетоНовиниПод лупа

В Брестовица отново протестират

„Четири години живот без вода! Стига празни обещания!“ – скандираха десетки жители на селото рано тази сутрин 

„Докога ще чакаме! Четири години живот без вода! Стига празни обещания! Брестовица е изправена пред геноцид!!!“ – Това са част от призивите, с които десетки жители на Брестовица излязоха рано тази сутрин на протест заради качеството на водата в селото. От години тя е замърсена с манган и е негодна за ползване.

Община Родопи е изработила цялостен проект за подмяна на водопроводната мрежа на селото, който включва довеждащ водопровод с дължина около 8 километра. Той започва от построените от общината 3 нови водоизточника, които са с чиста вода и добър дебит. Изготвен е технически проект за подмяна на водопроводната мрежа на селото, която е дължина около 27 километра, пишат организаторите, които недоумяват защо въпреки това държавата не финансира проектите.

Протестът се организира от Сдружение „Живот за Брестовица“ и кметството на селото и в него се включиха кметът на общината „Родопи“ Павел Михайлов и председателят на ОбС „Родопи“ Владимир Маринов.

След днешната протестна акция, на 24 април в 17 часа жителите на Брестовица ще затворят Околовръстния път на Пловдив и „Пещерско шосе“. 

Източник: радио Пловдив

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина