АктуалноБългарияГрадътЖивотИзпод тепетоМоите отговориНовиниОбщина Пловдив

„Бездомните“ от бул. Руски са настанени в приют в друг град

Казусът с „Бездомните“ на бул. Руски, за който ви разказахме подробно, развълнува хиляди хора и след публикацията ни. За спящите на пейка пенсионерка и нейния 38-годишен син в редакцията на Под тепето се получиха няколко сигнала с молба за съдействие.

Директорът на общинската служба „Социално подпомагане“ Веселина Ботева, както винаги, откликна и случаят вече е с щастлива развръзка.

Във вторник след обяд семейството бе откарано към Димитровград, където е настанено в приют. Там те ще бъдат в следващите 6 месеца. Колегите ще им окажат необходимата помощ до толкова, че мъжът има нужда от освидетелстване, за да получи ТЕЛК„, разказа Ботева пред репортерът ни.

Припомняме, че преди малко повече от година е имало пожар в апартамента на семейството, при който е изгоряло имуществото им и жилището има нужда от ремонт. Тогава те са били настанени в общинско жилище за срок от 6 месеца. На мъжът няколко пъти е предлагана работа в общински предприятия, но той не е проявил интерес. На възрастната жена няколко пъти е предлагано да бъде настанена в Старческия дом, но тя искала и синът и да бъде с нея там.

По информация на Под тепето майката ѝ сина са предявили претенции и в приюта в Димитровград да бъдат в една стая, което на този етап е невозможно поради липсата на достатъчно места. Затова те се замислили дали да останат в центъра за настанянаве.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Как може да се изкажете “претенции” . Претенции е съвсем различно нещо от това което искат тия хора . Както казваше един приятел “България не е майка , тя е мащеха” всичко това е заради бездушието на институциите и хората и като цяло .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина