АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивРазследване

Жената на Зико строи хотел до Колодрума

Меглена Димитрова вдига 5-етажен апарт-хотел с фирмата си „Ротана 1” върху бивша бензиностанция на Петрол

Здравко Димитров продължава традицията на пловдивски кметове, семейният им бизнес да се развива повече от добре, докато те управляват. Съпругата на Зико Меглена Димитрова строи апарт-хотел в близост до многофункционална спортна зала Колодрума, увери се на място екип на Под тепето.

Точният адрес на строителната площадка е ул. „Менделеев 1А”. Бъдещият хотел се намира върху имот, на който преди години имаше малка бензиностанция на Петрол. Възложител на проекта за 5-етажна сграда, която вече е издигната на груб строеж, е дружеството „Ротана 1”, в което г-жа Димитрова е едноличен собственик на капитала. То е създадено през 2017г. с внесен 100 лева начален капитал.

Във фирмата като управител присъства и Флора Нерсенян, която фигурира и в още две дружества, в които е и Меглена Димитрова- „ Паралакс 2000” и „Черита Груп”. Последната компания, както и „Ротана 1” са регистрирани на един адрес в Западен- сградата на Здравко Димитров на улица „Солунска” 1.

Интересното в случая е, че строителното разрешение е издадено буквално в последните часове от мандата на бившия кмет Иван Тотев, когато откровен фаворит за негов наследник беше именно избраникът на ГЕРБ Здравко Димитров.

По същество строителните дейности са започнали на 11 април миналата година, като срокът на изпълнението им е 8 месеца. По прости изчисления, към днешна дата обектът трябваше да бъде готов според числата от информационната табела, но е далеч от пълно завършване. Фирмата строител е „Кокет” ООД, а техническият ръководител на обекта е Гергана Григорова.  

Припомняме, че миналото лято Здравко Димитров лансира идеята за предоставяне на 13 декара общински парцел до Колодрума за сграда на Пловдивската опера.

„Благодарим на Общината и на г-н Здравко Димитров за това, че ни предлагат такова пространство! Дълго чакахме за него, но няма как да не бъдем обективни. На такова място няма как да има сграда с представителни функции, каквато е Операта“, заяви по повод предложението тогава директорът на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

23 коментари

 1. 200 дена за колегата Иван ТОТЕВ

  Г-н Димитров, свекървите и по-злобните гражданки помним ясно кое ни накара да гласоподадем (между плява, въздух под налягане и популизъм) =обещанието ти, че

  ЩЕ РАЗСЛЕДВАШ, ОБНАРОДВАШ, ОБСЪДИШ И ПОПРАВИШ ЛУДОРИИТЕ НА МАМИН ВАНЬО ТОТЕВ.

  Поне най-възмутителнните, най-крещящите, ПРЕСТЪПНИТЕ.

  Дотук добре, красивичкото фонтанче пред Панаирния Мост си замина в Историята на Изкуственостите. Още може:

  ЗА 200 ДВЕСТА ДЕНА И ДОСТА ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ ОЧАКВАМЕ.

  При Архео–Кул–Турист П.П. си е леш, преструвки и плиткоумна ХАЛТУРА открай-докрай, питай дисидент-мъдреците; и блокирай сладките синекурни „конкурсни“ назначенийца, които си е намислил.

  200 ДЕНА =НА ПОЛЗУ НАРОДУ!

  (Щом оставяш Фото в рамка под стъкло на ламперията в СелСъвета за внуците ни)

  С почит, сестра Аргирова

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина