АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивРазследване

Жената на Зико строи хотел до Колодрума

Меглена Димитрова вдига 5-етажен апарт-хотел с фирмата си „Ротана 1” върху бивша бензиностанция на Петрол

Здравко Димитров продължава традицията на пловдивски кметове, семейният им бизнес да се развива повече от добре, докато те управляват. Съпругата на Зико Меглена Димитрова строи апарт-хотел в близост до многофункционална спортна зала Колодрума, увери се на място екип на Под тепето.

Точният адрес на строителната площадка е ул. „Менделеев 1А”. Бъдещият хотел се намира върху имот, на който преди години имаше малка бензиностанция на Петрол. Възложител на проекта за 5-етажна сграда, която вече е издигната на груб строеж, е дружеството „Ротана 1”, в което г-жа Димитрова е едноличен собственик на капитала. То е създадено през 2017г. с внесен 100 лева начален капитал.

Във фирмата като управител присъства и Флора Нерсенян, която фигурира и в още две дружества, в които е и Меглена Димитрова- „ Паралакс 2000” и „Черита Груп”. Последната компания, както и „Ротана 1” са регистрирани на един адрес в Западен- сградата на Здравко Димитров на улица „Солунска” 1.

Интересното в случая е, че строителното разрешение е издадено буквално в последните часове от мандата на бившия кмет Иван Тотев, когато откровен фаворит за негов наследник беше именно избраникът на ГЕРБ Здравко Димитров.

По същество строителните дейности са започнали на 11 април миналата година, като срокът на изпълнението им е 8 месеца. По прости изчисления, към днешна дата обектът трябваше да бъде готов според числата от информационната табела, но е далеч от пълно завършване. Фирмата строител е „Кокет” ООД, а техническият ръководител на обекта е Гергана Григорова.  

Припомняме, че миналото лято Здравко Димитров лансира идеята за предоставяне на 13 декара общински парцел до Колодрума за сграда на Пловдивската опера.

„Благодарим на Общината и на г-н Здравко Димитров за това, че ни предлагат такова пространство! Дълго чакахме за него, но няма как да не бъдем обективни. На такова място няма как да има сграда с представителни функции, каквато е Операта“, заяви по повод предложението тогава директорът на Държавна опера – Пловдив доц. Нина Найденова.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

23 коментари

 1. 2 цитата от статията:
  “дружеството „Ротана 1”, в което г-жа Димитрова е едноличен собственик на капитала“
  „във фирмата съдружник е Флора Нерсенян“
  Първо 2-те си противоречат и второ – според ТР Флора Нерсенян е управител, а не съдружник в Ротана 1. Ще спечелите още уважение като автори, ако фактологията в материалите Ви бъде безупречна.

  А относно терена и името Паралакс – след Петрол, на мястото имаше бензиностанция с име Паралакс, за която имаше инфо, че е на Маргините. Можете да проучите дали това е било така и дали 2-те семейства – Димитрови и Маринови, са свързани по някакъв начин.

  1. Бъзикат се със Зико че не може да каже две думи на кръст ама дайте му терени да видите какви хотели прави приличат на стадиони ама да беше го на правел до зоологическата градина

 2. Защо да не строй земята е негова от години? Строителното разрешение от преди да стане кмет. Пък и хотел около 1000 кв. метра не е нещо невиждано. Дернев, пиши нещо и за НЕХО измамниците от ДБ ?. Като толкова се грижиш за хигиената в българската политика, сороид

   1. Как „откъде имат пари за парцели / хотели / чифлици“ из Бойково (и т.н.) = ами имат, от честен труд, от кметска заплата (докато не се явява на работа че зает другояче).

    Зико е Почетен Съселянин на Бойково, а ти кой си?

    Анонимник завистлив

  1. Защото това е зелена площ,защото за да го построй без съгласието на съседните кооперации си направи улица,кръсти си я под номер,опъна си асфалтче,направи мощна канализация,застрой на 100 процента и отчети.Вие като обикновен гражданин можете ли го това чудо?

 3. ЗАГЛАВИЕТО ЗАБЛУЖДАВА И ПРОПУСКА, ЧЕ ОСВЕН ДО КОЛОДРУМА =ВЕЛОДРОМА= ИМОТЧЕТО Е В ЛЕСНА ВРЪЗКА С БЪДЕЩАТА

  ПЛОВДИВСКА НАЦИОНАЛНА / ИНТЕРНАЦИОНАЛНА ОПЕРА, С БАЛЕТ И ЦИРК И ЛУНА ПАРК С ДИСНИ И ТИРАНОЗАВРИ, А МОЖЕ БИ И БЪДЕЩ

  ХИПОДРУМ КЪДЕТО ПЛОВДИВЧАНИНЪТ ДА ТУПУРКА С МАГАРЕНЦЕТО СИ ПРЕДИ ДА ИДЕ С КАЯКА СИ ДО КАНАЛО ДА ПОГРЕБЕ

  1. „…С КАЯК ДА ПОГРЕБЕ…“ няма да може тъй като инициативна група ФОНДАЦИЯ ГОЛФ КЛУБ МИЧКЮР иска устройването на ГОЛФ-КУРС за Нац- Балк- Свроп- Свет- Купи на територията на никому ненужния жабуняк, който да се пресуши и да престанем с отровните инсектициди по бебешките колички с расовото комаровъдство и с експорта на жабешки бутчета

  1. Този ,мошеник бърза да не остане по -назад от доказания крадец Мамения!Тези бок луци ползват власта изцяло за собственно облагодетелстване!Тях не ги интересува Пловдив и пловдивчани ,тях ги интересува само собственното си облагоделстване!Крадат като за подледно!

  2. За „очарователната ДАМА“ (?!?) Меглена НЕ САМО ЕДИН джентълман драпа!

   Поне един още знам = г-н ландшафтен архивар Кънчо Паткодеров, лесничей от Мичкюр, може и да си го чувал, той е готов и за триетажен хотел да се пожертва след ДИСЦИПЛИНАРНОТО УВОЛНЕНИЕ ЗА НЕЯВЯВАНЕ НА РАБОТА на кмецтващия баскетБОЛЕН мозъклия

   И други мускулести мощняци може и да има, какината!

  1. Е, да, то в сравнение с баскетБОЛНИЯ мозъклия даже Маминото Тъпото от Автото ИМПЕРИАЛистче представлява интелектуален исполин.

   Освен това тук имотчето е на милата г-жа.

   Не се знае самото Зико какво ще яхне след като бъде Дисциплинарно УВОЛНЕН СЪС СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ за неявяване на работа в кризисни моменти / и изобщо

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина