АктуалноБългарияЖивотНовини

Времето в Пловдив: Вижте кога се разваля

Седмицата започва с ясно и топло за сезона време, следва застудяване, дъжд и сняг, а накрая пак подобрение. Максималните температури ще паднат до 5-10°С, сочи прогнозата на Meteo Balkans за новата седмица на януари. Времето ще се определя от преминаващ средиземноморски циклон.

Понеделник ще започне със слънчево време. Около обяд над западните райони ще се заоблачи.  Привечер и през нощта срещу вторник ще започнат валежи от дъжд, като по-значителни ще са те над Западна и Южна  България. 

Максималните температури до обяд ще са все още високи и ще са между 9-12°С, по-ниски в райони с трайна мъгла – до 8-9°С.

Късно следобед във вторник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Със застудяването в Предбалкана и по високите котловинни полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг. По проходите ще има условия и за навявания.

В сряда застудяването ще продължи. По-значителни валежи от сняг се очакват в Северна и Североизточна и Югоизточна България.

В четвъртък валежите временно ще спират и облачността ще се разкъса до слънчево време.

През тези 3 дни максималните температури ще са между 5-8°С.

Облачността в петък ще се задържи значителна и на много места над планинските райони ще превали слаб дъжд. Над 600-800 метра валежите ще са и от сняг. Следобед от запад облачността ще се разкъса.

Разкъсването на облачността ще продължи и в събота и неделя и ще имаме и повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от югозапад и ще се затопля. 

Снимка: Весо Весо

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина