АктуалноГрадътЖивотЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Велостойката в Капана отново тръгна на пътешествие

За пореден път вандали изкъртиха единствената в Капана стойка за велосипеди, навираща се на така нареченото Широко в квартала.

Сега металната конструкция е извадена с паветата от мястото й, на което е позиционирана. Така тя отново „тръгна пътешествие“, благодарение на човешка намеса. Колко ще продължи това пътешествие този път, зависи от човешката ненамеса- кога някой в община Пловдив ще реши да я ремонтира.

Припомняме, че по същото време миналата година посветихме поредица материали за изкъртената велостойка, която се търкаля с месеци непоправена из павираните улици в квартала именно заради липсата на реакция от страна на общинските служби, които би следвало да отстранят дребния проблем.

Стигна се до там, че тяхната работа бе свършена от дете. 10-годишният Илия Хераков, с двете си ръце, ключ и три гайки поправи сам счупената стойка, за срам на многолюдната общинска администрация и всичките й звена.

В последствие малчуганът получи награда за достойната си постъпка. Кметът на район Централен му връчи грамота за доброто му дело.

Ще продължа да поправям, обичам да го правя”, каза при награждаването сръчния Илия Хераков. Даваме на общината малко време преди да потърсим отново малкия майстор, за да отсрамва отново с двете си ръце.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина