АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

10-годишният Илия, който поправи велостойката в Капана, получи грамота от кмета на Централен – ВИДЕО

“Ще продължа да поправям, обичам да го правя”, каза Илия Хераков

Младият пловдивчанин искрено се зарадва на огромната енциклопедия, с която го награди Георги Стаменов

„Не обичам несвършена работа. Искам около мен да е хубаво“, това каза бъдещият майстор Илия Хареков на кмета на район Централен Георги Стаменов. Двамата се срещнаха след обяд пред ремонтираната от 10- годишния Илия велостойка в квартал Капана.

Райкметът връчи грамота на момчето за обществено полезната му дейност и адмирира неговия светъл пример. Младият пловдивчанин искрено се зарадва на огромната енциклопедия, с която го награди Георги Стаменов.

Оказа се, че Илия досега три пъти е ремонтирал люлките в Дондуковата градина, след като са били счупени от вандали. Поправял не веднъж пейки на обществени места около моста на Герджика в квартала си.
Сподели, че новата му мисия е да ремонтира фитнес съоръженията на открито, но първо трябва да измисли как да възстанови счупена степенка на един от уредите.
С огромно удоволствие днес връчих грамота на Илия за самосъзнанието и отговорността, които проявява въпреки крехката си възраст, сподели Георги Стаменов.
Момчето е роден талант в техниката, похвали го кметът на Централен, след като младият пловдивчанин му разказа какво прави и какви са плановете му.
Афинитетът към техниката той проявява още на невръстната възраст от 3 години, когато сам измъкнал всички предпазители на контактите вкъщи.
Занесъл ги на майка си с думите „Поправих ти контактите, защото бяха запушени и не работеха“.
Момчето се учи и от дядо си, който също бил със златни ръце. Оттогава любимите „играчки“ за Илия са поялници, клещи, резци и всякакви видове инструменти, които той получава от родителите си. У дома той поправя всички брави, лампи, крановете на чешмите и други, разказва майка му Жени.
Илия вече е наясно с бъдещето си – ще има сервиз, в който ще ремонтира всякаква техника и най-вече аудио, която му е слабост.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина