АктуалноБългарияВластГласовеИзбор на редактораИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Уволниха експерт по безопасността на Летище „Пловдив“

След интервю, в което разкрил „от къде идва министър Гвоздейков“, капитан Тодор Пенев е уволнен от позицията си в отдел „Безопасност“ на летище Пловдив.

Летище Пловдив с нов директор

Бившият летец и авиационен експерт, разкрил пред Клуб Z детайли за кариерата на транспортния министър Георги Гвоздейков, преди той да влезе в политиката. В него кап. Пенев разказва, че прословутият ни медицински хеликоптер е с редица нарушения, обучението на пилотите не е завършено по законовия ред, а министър Гвоздейков е „спуснат“ като инспектор по гражданско въздухоплаване без нужното обучение и умения -преди да заеме поста си в кабинета на Денков.

„Донесе един плакат с един самолет, направен от пластмаса… и обясни, че идва в ГВА, за да разбере начина, по който това нещо може да се сертифицира. И аз му повярвах“, разказва Пенев в интервюто.

Гвоздейков бива приет като инспектор и му създават специална програма за обучение, която продължава над 4 години. Т.е. държавата му плаща, за да се квалифицира. Но през това време е бил допуснат да изпълнява инспекторски задачи, което е забранено. По-късно като депутат пък кандидатства за директор на дирекция „Летателни стандарти“ – и печели поста.

Всички подробности може да видите във видеото.

Ден след обявяването на състава на служебния кабинет на Димитър Главчев е излъчено въпросното интервю, от което се разбира, че последният транспортен министър в две служебни правителства на Румен Радев – Христо Алексиев, е назначил Гвоздейков във въздухоплавателното ведомство. Преди записа на интервюто кап. Пенев е споменал пред колегите в медията, че може да бъде уволнен след излъчването му, съобщава Клуб Z.

Трудовият договор на кап. Пенев с Летище „Пловдив“ (подопечно на транспортното министерство, т.е. на Гвоздейков) е прекратен по чл 328, ал. 2 от Кодекса на труда – който обаче предполага поне 30 дни предизвестие.

Как да има нови полети до Пловдив?

Снимка на корицата: Кап. Тодор Пенев/ скрийншот Z-Каст

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО!

   Друго отношение не заслужава!

   САМО ЗАВИСИМОСТИТЕ КАТО ИМ ГИ ВИДИШ НАЙ-ДОЛУ – МИ ТЕ СРАВНЕНИ С МАРКАТА „ПОД ТЪПОТО“ ГОРЕ ВЛЯВО . . .

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА!

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина