АктуалноБизнесВластГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина ПловдивТуризъм

Кампанията за пари на Летище Пловдив дискутираха съветниците

Кампанията на Летище Пловдив, с която аеропортът „проси“ пари от гражданите, за да се развива и за която в детайли ви информирахме в няколко публикации, стана повод за дискусия в Общински съвет днес.

За какво точно моли хората за пари летище Пловдив?

Дългата тема за бъдещето на пловдивското летище и настоящото му състояние бе отворена при приемане на Програмата за развитие на туризма в града. От микрофон в залата се чуха директни критики за начина, по който сегашното ръководство на „Южната врата на България“ е решило да търси средства – чрез дарения от граждани с кампания в социални мрежи и определени медии.

Вижте статията Как да има нови полети до Пловдив? 

Това е несериозно„, заяви общинският съветник от ГЕРБ Димитър Колев и посочи, че има нещо изключително странно в това аеропортът да иска левчета от хората, за да гарантира полети и да върви напред.

С темата на Под тепето на микрофон заяви, че е запознат и зам.-кметът Пламен Панов, който също изрази мнението си по повод случващото се в летището, или онова което не се случва.

Пространно, относно ситуацията с аеропорта, се изказа Спас Шуманов, който бе част от Управителния съвет на дружеството в миналото и демонстрира значително познаване на темата с гражданската авиация. Той обаче призова де се търсят решения за бъдещето на „Южната врата на България“, а не просто де се критикува и това да става повод за политически дебати.

Всички в залата се обединиха около мнението, че по казуса следва да има и категоричина държавна политика и намеса, тъй като е известно, че търговското дружество е държавна собственост.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина