АктуалноБизнесВластГрадътНовини

Летище Пловдив с нов директор

Дойчин Ангелов е назначен на поста изпълнителен директор на “Летище Пловдив” ЕАД, след спечелен конкурс.

Припомняме, че през ноември м.г. Министерството на транспорта и съобщенията обяви нов конкурс за възлагане на управлението на аеропорта, след като предишната процедура за избор на мениджър бе обжалвана в съда заради ограничения в изискванията към кандидатите. Както ви съобщихме Председателят на Съвета на директорите на „Летище Пловдив“ ЕАД Дойчин Ангелов покани тогава журналисти пред сградата на Административния съдза да съобщи, че е подал жалба срещу посочените изисквания към кандидатите за длъжността конкурсът е бил опорочен. По думите му, промяната на критериите, с изключване на „хуманитарни специалности“ може да е направена конкретно. Ангелов оприличи случващото се на „дежавю“ и напомни, че на предишния конкурс беше единственият недопуснат кандидат.

Шефът на Летище Пловдив не отговаря на условията за новия конкурс.

В спечеленият сега конкурс от стария шеф на Летище Пловдив министерството поправи условията с по широк спектър на специалности, включително: педагогика, философия, политология, математика и информатика, национална сигурност.

До момента той заемаше поста на председател на Съвета на директорите на летище Пловдив. На негово място е назначен финансистът Тодор Шопов. Досегашният директор на аеропорта Красимир Пешев става член на Съвета на директорите с решение на транспортния министър. Официално новият изпълнителен директор е вписан в търговския регистър на Агенцията по вписванията.  

Очаквайте продължение по темата кой е Дойчин Ангелов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:–- https://do.my/biox

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина