Спряха продажбата на знакови имоти на Община Пловдив

Актуално Власт Градът Забравеният град Избори 2021 Новини

Ще се търсят наематели, а не купувачи  

Знаковите имоти в централната градска част на Пловдив, които бяха предвидени за продажба, отпаднаха от годишната програма. Както Под тепето ви съобщи за поредна година администрацията бе предвидила в Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти продажбата на куп архитектурни бижута, като част от тях не попадат под защита, тъй като нямат статут на паметници на културата.

В едно с нашите публикации и активни граждани алармираха за евентуалната загуба на девет красиви сгради в центъра и организираха подписка  „Не продавайте наследството на пловдивчани!”.

По време на днешното заседание на Общински съвет – Пловдив бе направено предложение към вносителя на микрофон сградите да бъдат извадени от програмата, което кметът Здравко Димитров прие.

Идеята е управата на града да търси наематели, а не купувачи за тях. Така сградите с културно-историческа стойност ще бъдат вкарани в раздел „Концесии и наеми“

Очаквайте подробности. 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Спряха продажбата на знакови имоти на Община Пловдив

  1. Това е малка стъпка към запазване на архитектурните обекти, но борбата трябва да продължи.
    Благодаря на г–н Дернев и се надявам, че той ще продължи да ни информира по тази тема, за да имаме възможност да реагираме граждански при опити за бъдещи безобразия с паметта на строителното наследство на прекрасния ни град.

  2. Браво, страхотни сте. Продължавайте с грижите за нашия град, нека се види че има хора, на които им пука за пловдивската архитектура, нека спасим това, което е останало и да не допускаме повече варварски бутания на сгради шедьоври. Загубихме много от 70те досега, нека спасим това, което е останало.

  3. Всички пловдивчани дължат огромна благодарност на подателите на сигнала, на обшинските съветници със съвест, които дадоха гласност, на Под тепето, които единствени сред медиите алармираха обществеността и на над 400 будни граждани, които подписаха петицията срещу продажбата на наследството на Пловдив. Нашият любим град заслужава да се борим за него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.