Подписка в интернет се бори с продажбата на красиви общински сгради

Актуално Градът Култура Новини
Йосиф Шнитер

За поредна година общината бяга от отговорност за поддържането на културното наследство и го разпродава, коментират в подписката

Не продавайте наследството на пловдивчани! С този призив стотици хора от целия свят се подписват в онлайн петиция, свързана с предложението за продажба на общинско имущевство, което може да бъде одобрено на предстоящата в четвъртък сесия на Общинския съвет. Девет красиви сгради в центъра са обект на подписката, като част от Плана за разпореждане с общинско имущество. Същият план предвиждаше концесия за Гребния канал, но поради бурната обществена реакция бе променен.

Надеждата на пловдивчани е да се добавят промени и за тези сгради, някои от които попадат под защитата на Закона за културно наследство, но се рушат. За поредна година общината бяга от отговорност, като предлага продажбата на тези ценности, коментира се в подписката. Общината да ги извади от плана за продажба и в последствие да ги ремонтира, настояват подписалите се пловдивчани и българи от целия свят.

Тук може да подкрепите подписката: https://www.peticiq.com/356568

Споделете ни във:

3 thoughts on “Подписка в интернет се бори с продажбата на красиви общински сгради

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.