АктуалноБотев ПдВластГрадътИзбориНовини

Спешна среща на кмета със строителя на Колежа

Часове преди насроченият за днес протест на феновете на Ботев, Здравко Димитров им обещава козирка и дофинансиране с още 22,5 млн.лв. за 3 години. Това става ясно от прессъобщение от кабинета на кмета, изпратено до медиите преди минути. Към него е прикрепена и таблица с разписани строително-монтажни работи.

Публикуваме текста на съобщението от Община Пловдив, озаглавено „Позиция на кмета Здравко Димитров относно стадион „Христо Ботев“:

„Кметът Здравко Димитров се срещна със строителя на стадион „Христо Ботев“, като на срещата обсъдиха вариантите за довършване на спортното съоръжение. Градоначалникът настоя да бъде напълно завършена козирката и фасадата на стадиона. „Ще вкарам предложение на следващата сесия на Общинския съвет да бъде подсигурен необходимият ресурс, който ще се разплаща в няколко бюджетни години. Успяхме да договорим със строителя да не изисква лихва за отложените плащания“, съобщи Димитров.

Към настоящия момент имаме осигурени 36 млн. лв. за СМР (25 млн. лв. от държавата и 11 млн. лв. от заема от общината), крайната сума за завършването на стадиона е 58,5 млн. лв. или необходими са още 22,5 млн. лв. Кметът ще предложи на съветниците да одобрят тази сума, необходима за довършване на целия проект, разпределена в три бюджетни години.

„Същевременно няма да спираме да търсим други източници на финансиране и да представяме казуса пред държавните институции. Призовавам феновете за толерантност и сътрудничество. Всички сме нетърпеливи да видим стадиона завършен, но излишното напрежение забавя и пречи на работата“, допълни градоначалникът.

Към момента за стадион „Христо Ботев“ са изплатени близо 29 млн. лв., за подготвителни дейности, вертикална планировка, конструкции, архитектура, стоманена покривна конструкция, ВиК, ОВК, електроинсталация, дограми и врати. Необходимите средства за довършване на етап 1 и въвеждане на стадиона в експлоатация са 12 млн. лв., от които 7 млн. са налични. За довършването на цялостната козирка и фасада, които са залегнали в етап 2 са нужни още 18 млн. лв.

Така съоръжението ще е напълно готово не само да се въведе в експлоатация, но да приема международни мачове.

Предложенията ще бъдат подробно обсъдени с всички групи в Общинския съвет.“

Припомняме, че още преди седмица стана ясно, че Кметът иска още пари за Колежа. По нареждане на Димитров за сесията на Общински съвет Пловдив на 09. февруари. 2023-та г. се изготвя предложение за осигуряване на допълнителен ресурс за довършването на стадион „Христо Ботев“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Далаверата на Зико с ЧАСТНИЯ клуб със собственик милиардер надмина всякакви граници.

    Отсъствието му от работното място през кризата с ММПанаир налага незабавно Дисциплинарно УВОЛНЕНИЕ СЪС СЪДЕБНО РЕШЕНИВ ПО ЛИПСА НА ВИШЕСТОЯЩ ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина