АктуалноБългарияВластГрадътКриминалеНовини

Слагат цветя за загиналите на бул.“Руски“

Според министъра на вътрешните работи Калин Стоянов колата е летяла минимум с 200 км/ч

Пловдивчани полагат цветя на разделителната ивица на бул. „Руски“, където Двама младежи загинаха в катастрофа в понеделник, а други двама Пострадаха и са в тежко състояние.

Катастрофата е записана от охранителни камери и тези за следене на трафика в района. Записите са предадени на разследващите.

Според специалисти от ОП „ОКТ“ автомобилът се е движел с над 150 км/ч. Много по-висока е била скоростта според министърът на вътрешните работи.

„Аз не знам защо изобщо следва да коментираме причините за катастрофата, след като виждаме, че има две големи дървета, които са просто пометени и мощен, много здрав автомобил, който е разделен на две. Това говори само и единствено едно – изключително висока скорост. Според мен този автомобил се е движил с минимум 200 км/ч“, коментира Калин Стоянов пред журналисти в столицата.

По думите му, ангажиментът за това, което се случва по пътищата, не е само на МВР.

Всички български граждани трябва да разберат, че ние имаме проблем с тази тема – пътната безопасност. На първо място е възпитанието. На всички трябва да е ясно, че от там трябва да започнем“, коментира още служебният министър Стоянов.

Припомняме, че според данните на Пътна полиция 17 нарушения за 3 години има загиналият шофьор на булевард „Руски“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

10 коментари

  1. сЛАГАТ ЦВЕТЯ? сАМО?

    Букети? Саксии? Кпшници? ВЕНЦУ с почетен караул?

    Монумент? Паметник? МАВЗОЛРЙ?

    (някои имат изобилни лесни пари, та може и ТРИетажна Пагода…)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина