АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораМненияНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Сътресение и оставки в Чистота след изказване на кмета

Какво ще се случи с улиците на Пловдив, след като ръководството на общинската комунална фирма подаде оставка защото Костадин Димитров заяви, че не е доволен от почистването на града

В първият работен ден на Новата 2024 г. кметът на град Пловдив Костадин Димитров заяви, че не е доволен от почистването. Това стана в отговор на журналистически въпрос „какви са най-важните проблеми на Пловдив“. В първото си за годината интервю той посочи: неефективния градски транспорт, зациклилите ремонти и чистотата. Кметът даде пример с несправянето на Чистота след падналия сняг през миналия месец.

Костадин Димитров: Бюджетът на града за 2024 е добър

Изказването на градоначалника доведе до светкавична реакция от страна на ръководството на общинската комунална фирма и в края на работния ден във вторник стана ясно, че директорът на ОП „Чистота“ Димитър Георгиев и неговият заместник Николай Георгиев са подали оставки, като ги обявили пред персонала, а за причина изтъкнали „оказан натиск“.

Димитър Георгиев

И двамата не пожелаха да коментират официално този акт пред пловдивските медии. Според източници, пожелали анонимност, натискът е бил от ресорния зам.-кмет и бивш директор на ОП-то Иван Стоянов.

Иван Стоянов

Естествено, от администрацията на Пловдив отрекоха да е имало натиск в посока на подаване на оставки.

По думите на зам.-кмета по екология и здравеопазване, натискът е градът да е чист. Стоянов подчерта, че ръководството на ОП „Чистота“ е имало 2 месеца от началото на мандата до момента, за да покаже, че може да се справя с поставените задачи, което очевидно не е така.

Напускащите ОП-то смятат, че отсъствието им ще доведе до сътресения, от управата на града категорично не споделят мнението им и напомнят, че „Чистота“ работеше при по-високи стандарти през предишните мандати.

Очеваден факт за всички пловдивчани обаче е незадоволителното състояние на града по отношение на чистотата в последните 4 години, когато именно подалото оставка ръководство на общинското предприятие управляваше комуналните услуги. В мандата на Здравко Димитров Под тепето е излязло с десетки материали за меко казано неподдържана градска среда.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

9 коментари

  1. Наистина изключително некомпетентен бе екипа на Здр. Димитров. Хора събрани от тук, там неясно с каква цел. Много добре е, че си отива бившото р- во на Чистота. С новия Кмет, ново ръководство. Така е редно. А колко е чист Пловдив- то се вижда.

  2. Е има ли някой да е доволен. Пловдив се зарина с боклуци. Лошото е че тука ще се повтори далаверата с градския транспорт. Но щом няма съд и правосъдие, защо не.

  3. До голяма степен чистотата на града зависи и от броя на контейнерите поставени на местата за изхвърляне на боклук сега в момента имам по една или две кофи за боклук които са вечно при пълнени и хората поставят боклука страни от контейнерите районните администрации трябва да помислят по този въпрос. В район Южен например където има много ново строителство и нови сгради въведени в експлоатация без да се променя броя на старите контейнери за боклук и затова са вечно препълнени и боклука е около тях. Защо не при западните ни партньори картинката е много по-добра?

  4. Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:–– https://do.my/xbio

    1. До голяма степен чистотата на града зависи и от броя на контейнерите поставени на местата за изхвърляне на боклук, сега в момента има по една или две кофи за боклук, които са вечно препълнени и хората поставят боклука в страни от контейнерите, районните администрации трябва да помислят по този въпрос. В район Южен например, където има много ново строителство и нови сгради въведени в експлоатация, без да се променя броя на старите контейнери за боклук и затова са вечно препълнени и боклука е около тях. Защо при западните ни партньори картинката е много по-добра!

  5. Целият град е едно сътресение в чистотата и хигиената… Оставки и яко да запрятат ръкави , костюмарчетата от снимките!

  6. Този със старомодната прическа да си ходи. Нищо не върши. Целият екип на Зико беше незнаещ, затова разкопаха града и докараха пълен хаос и мръсотия.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина