АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Костадин Димитров: Бюджетът на града за 2024 е добър

Като „добър“ така определи Бюджет 2024 на Община Пловдив кметът Костадин Димитров в първия работен ден на новата година. Той напомни, че 140 млн. лева са отпуснати от държавата за 8 приоритетни обекта и подчерта, че градът ни получи един от най-големите бюджети в страната.

По думите му, тези свежи пари ще позволят на града, който бе с общински бюджет в криза, да избегне „нулева“ година в инфраструктурните проекти. В първото си за годината интервю по радио Пловдив тази сутрин градоначалникът очерта като приоритетни: довършването на стадионите на Локомотив и Ботев, на Околовръстното шосе и на ключовите градски пътни артерии.

Околовръстното се изпълнява в баланса на Агенция пътна инфраструктура. фактически там става дума за три проекта, по които в момента се работи. С ръководството на АПИ ни предстои среща, на която да уточним как да стартира работата за връзката от Асновградско шосе за Скобелева майка. Диалог ще има за участъка около кръстовището с Първенец. Той е проблемен заради жилищни сгради, необходимо е да се мисли в посока шумоизолация или изместване на трасета„, разказа кметът.

Като проблем № 1 за Пловдив, според социологията и администрацията, остава кризата с масовия градски транспорт и забавените ремонти в различните райони, категоричен е Костадин Димитров.

За културата също са отделени достатъчно средства, заяви кметът. Той определи проекта за реконструкция на Кино Космос като страхотен и уточни, че тези дни се очаква да бъде обявена обществената поръчка за него.

С 3 млн. лв. от общинската хазна ще бъде дофинансирано завършването на Небет тепе, парите от държавата за което секнаха в края на 2023-а.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Много добър бюджет но защо няма сред предвидени средства за изграждане на южната транспортна тангента на града южно ЖП линията Пловдив София в район Южен. От 43 години тази тангента фигурира в общи устройствен план на града и във всички подробни устройствени планове на район Южен и е жизнено необходимо за града за преодоляване на транспортния хаос и транспортните тапи в район Южен. Защо не се учите от западните ни партньори А защо не и от партньорите ни зад океана.

  2. А чистотата на града е поверена на разни стари крокодили и изпечени мошеници..мизерията е повсеместна, кал, всичко омазано и едни халтави духат лайна с духалки…разпад пълен и през 2024…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина