АктуалноБългарияЕвалаИзбориНовини

Рекорд: Кметицата на Марково с над 90% подкрепа

Досегашната кметица на пловдивското село Марково печели безапелационна победа на кметско вот от 29 октомври 2023 година. Десислава Терзиева, издигната от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ събра рекордните 91.89% от вота в селото, наричано „Пловдивския Бевърли Хилс“. Това прави 1348 гласа от общо възможни 1482.

От оставащите 98 са отишли за Кристина Атанасова от ПП ГЕРБ – 6.68%, 21 човека са гласували с „не подкрепят никого“, или 1.43%.

Коя е Десислава Терзиева?

Терзиева е родена в Пловдив, където завършва в СУ „Св. Патриарх Евтимий“. През 2000 г. се дипломира като магистър със специалност „Българска филология и история“ от ПУ „Паисий Хилендарски“, а по същото време специализира и „Журналистика“. По-късно завършва „Европейско право“ и магистратура по „Психология на управлението“. От 2001 г. работи като журналист в телевизия „Евроком България“, а от 2002-а е едно от нейните лица. Тя води сутрешен блок, както и предаванията на Нова българска телевизия (приемник на тв „Евроком България“) „Неделна Матрица“ и „Животът и градът“, на които е автор. От 2014 до 2018 г. работи като експерт в Търговска дирекция на Международен панаир Пловдив. От 2015 година развива собствен бизнес. Омъжена е, с две деца. От 2017 г. семейството ѝ живее в село Марково. Десислава Терзиева владее английски, немски и руски език.

Резултатът на Десислава Терзиева е ненадминат за всички общини, кметства и населени места в цялата Пловдивска област.

Най-близък до него е единствено вотът в село Костиево, Община „Марица“, където Георги Калоферов от ПП „Обединени земеделци“ събира 90.08% от гласовете на избирателите, с тази разлика, че единствената му конкуренция е била групата „Не подкрепям никого“ със събрани близо 10 на 100 от гласовете в селото.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина