АктуалноНовиниРазследванеСъд

Рангел Бизюрев не е обжалвал ареста си

Обвиненият в убийството на Митко от Цалапица има вече нает защитник. Адвокат му е бившият шеф на Военния съд в Пловдив

Задържането под стража на върнатия в България с ЕЗА Рангел Бизюрев вече е влязло в сила, тъй като защитата му няма да обжарва решението на Окръжния съд в Пловдив за наложения му постоянен арест.

Припомняме, че срещу него има повдигнато обвинение за умишленото убийство на 24-годишния Димитър Михайлов от Цалапица. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Слухове в основата на убийството на Митко от Цалапица – ВИДЕО

Съобщението, че мярката няма да бъде обжалвана стана ясно днес в съда, който бе насрочил заседание за обжалване в четвъртък от 10 часа. Протестиращите от пловдивското село казаха пред медиите, че Бизюрев се е отказал от служебния си защитник и близките му са наели адвокат.

Това е о.з. полк. Делчо Джубелиев, който от 1988 г. до 2002 г. бе председател на Военен съд – Пловдив и от 20 години има адвокатска практика, като член на колегията в Пловдив.

Пред медиите той потвърди новината, че вече представлява Рангел Бизюрев пред съда и след като се е запознал с материалите по делото са решили, че няма да обжалват задържането му.

Няма да съдят близнаците по съкратената процедура

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина