КриминалеНовиниРазследванеСъдТемида

Повдигнаха обвинение на екстрадирания Рангел Бизюрев

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния жител на Цалапица Рангел Бизюрев.

Припомняме, че той бе екстрадиран снощи в България, а тази сутрин докаран в Пловдив окован. Докараха за разпит Рангел Бизюрев окован

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 г.  Бизюрев беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Днес, 21 март 2024 г., Окръжна прокуратура-Пловдив предяви лично горепосоченото обвинение на Р.Б. и той беше разпитан в това си качество. Р.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Предстои по-късно днес след обяд Окръжен съд – Пловдив да разгледа искането на прокуратурата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина