АктуалноГрадътНовиниРазследванеСъд

Слухове в основата на убийството на Митко от Цалапица – ВИДЕО

Съдът остави за постоянно в ареста екстрадирания у нас с ЕЗА Рангел Бизюрев, срещу който е повдигнато обвинение за предумишлено убийство с особена жестокост

Окръжен съд – Пловдив постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 30-годишния Рангел Бизюрев от село Цалапица, който бе Рангел Бизюрев беше върнат в България от Кралство Дания, след няколокомесечно укриване в три европейски държави.

Както ви съобщихме по-рано той е бил закаран тази сутрин в IV-то Районно управление на полицията в Пловдив, където Над 4 часа е продължил разпитът му.

В съдебната зала Бизюрев бе доведен под строга охрана, като го вкараха в сградата директно през двора, за да не мине покрай медиите и близките на жертвата, които чакаха пред залата.

От Прокуратурата поискаха най-строгата мярка за неотклонение, в отговор служебният защитник на Бизюрев настоя съдът да не уважи това искане и да постанови домашен арест.

Адв. Димитър Колев изтъкна съображения, че няма достатъчно доказателства да се направи обосновано предположени, че той е извършил престъплението, в чийто състав е обвинен.

„Рангел Бизюрев беше разпитван повече от 5 часа в Криминална полиция днес в Пловдив в мое присъствие„, заяви пред Пловдивския окръжен съд служебният адвокат на обвиняемия.

Юристът изтъкна че показанията на единия близнак – Борислав Динков, коренно се различават от тези на Рангел, в частта за нанасяне на удари върху жертвата Митко.

Той разказа, че Рангел съдействал на следствените органи и признал за нанесени 4 удара в областта на торса, но категорично отрича да е удрял Митко в лицето, както твърди единият от близнаците в показанията си. Според юриста става дума за инцидент и обвинението срещу Рангел трябва да бъде променено на „причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесени удари“.

В залата стана ясно, че по време на инцидента са присъствали Рангел, Митко и единият от близнаците – Борислав. Според версията на обвинения в убийство, той лично е поискал да се срещне с Митко, тъй като получил информация, че предния ден жертвата била говорила за него с обидни думи. Рангел твърди, че е искал просто да се изяснят, но вследствие на разменени реплики, той се ядосал и му нанесъл само 4 удара.

Вижте подробности във видеото.

Съдът се произнесе за най-тежката мярка за неотклонение с мотива, че има опасност Рангел Бизюрев да се укрие.

Тя не е окончателна и може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив, при постъпване на жалба, тя ще се гледа идния четвъртък в 10 ч.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина