АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКварталиМнения

Район „Централен” е на червено

Откриха последната голяма инвестиция в района- обновената улица „Иларион Макариополски”. Пари за друго няма

Бюджетът на район „Централен” е на червено. Вече няма никакви налични средства за реализиране на проекти, които да подобряват живота и визията на района и жителите му. Това се разбра от днешното откриване на обновената близо 200-метрова отсечка на от ул. „Иларион Макариополски“ , в частта ул. „Марин Дринов“ до ул. „Гео Милев.

Кметът Георги Стаменов сложи финала на дейностите по проекта, след които улицата е с нов асфалт, нови тротоари, павирани подходи към гаражи, джобове за паркиране, нови зелени площи и амбиции за засаждане на нови дървета в края на октомври. На откриването на отсечката трябваше да присъства кметът Здравко Димитров, но той така и не дойде на събитието, по незнайни причини.

„ Общата инвестиция тук е близо 300 хиляди лева. Именно проекти като този дават качество на живот на хората. Вече обаче в района налични средства за подобни проекти няма. Нуждата от целеви средства за такива обекти е изключително голяма”, обясни Георги Стаменов. Той подчерта, че районното кметство има огромна подготовка с готови такива проекти, но трябват пари.

Липсват средства и за един от големите и важни проекти за Централен- реконструкцията на Дондуковата градина. Там има сключен договор с КСС за близо 3,6 милиона лева, като строителят е готов да почне работа веднага. Средства обаче липсват.

„Пуснал съм искане за целево финансиране и към държавата, и към общината, и се надявам при следващо изменение на бюджета след месец да бъдат отпуснати поне първите средства за градината, за да започне изпълнението на проекта”, добави Георги Стаменов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина