АктуалноГероите на деняЕвалаЖивотКриминалеНовини

Пожарникар от Пловдив спаси живота на възрастен мъж

Иван Близнаков – огнеборец във Втора служба на Пловдивската пожарна, почивайки си от поредното натоварено дежурство, спаси 81-годишен жител на село Патриарх Евтимово

81-годишен жител на село Патриарх Евтимово решил да почисти сухите треви в двора на къщата си. Горещината и трудното му придвижване станали причина да запали тревите, за да спести време и сили.

Секунда сред като драснал клечката, мъжът си дал сметка, че лумналият огън трудно може да бъде овладян. В следобедните часове по улиците нямало и следа от човек.

По същото време в селото се намирал и Иван Близнаков – огнеборец във Втора служба на Пловдивската пожарна, почивайки си от поредното натоварено дежурство. Огнеборецът забелязал дима. Воден от професионалния си инстинкт 49-годишният пожарникар обиколил селото и бързо открил от къде се носи миризмата на изгоряло.

Запаленият огън унищожил треволяците в двора, но се пренесъл и обхванал спомагателната постройка към къщата на дядото. Мигновено Иван изнесъл на ръце изпадналия в шок възрастен човек, който бил загубил самообладание и ориентация.

Пожарникарят се обадил по телефона за помощ от колеги и започнал да гаси каквото може. С бързата си реакция той спасил живота на дядото, а асеновградските огнеборци, дошли на помощ, спасили и дома на стария човек.

На пръв поглед, това е една обикновена ситуация, в която обаче, огнеборецът Иван Близнаков дава поредния пример за човечност и професионализъм, спасявайки живот.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина