АктуалноБългарияИзбориНовини

Официално начало на 50-ото Народно събрание

Със свой указ държавният глава Румен Радев свика днес на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа. На него новите български депутати трябва да положат клетва и да изберат председател на Парламента.

Силви Кирилов от „Има такъв народ“ ще бъде почетен председател на първото заседание.
Като най-възрастен депутат, 73-годишният Кирилов получава правото за откриване на сесията. Той е бивш изпълнителен директор на Александровска болница.

От ГЕРБ обявиха във вторник, че тази сутрин ще номинират за председател на новия парламент Рая Назарян. Лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че ако тя не бъде избрана на поста, то първата политическа сила няма да предлага кабинет.

Припомняме, че от коалиция ПП-ДБ още вчера заявиха, че няма да подкрепят номинацията на дамата, която е част от преговорния екип на партията за съставяне на правителство. Същото декларираха и от БСП.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:–- https://use.my/arctik

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина