АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Общината организира първа копка на пожар в двора на Руската

След четири години забавяне се дава старт на изграждането на спортната зала към ЕГ „Иван Вазов“ срещу 2,4 милиона лева

Общината обяви на пожар първа копка в двора на Руската, ден след скандала около намеренията на Георги Титюков да изгражда спортен комплекс на два етапа за общо около 10 милиона лева в дворовете езикови гимназии, без това да е съгласувано с директорите на двете училища. С церемонията утре ще стартира изграждането на спортната зала към ЕГ „Иван Вазов”- нещо, което бе протакано в продължение на близо четири години по редица причини. Събитието не бе планирано, тъй като ако бе така, вчера самият Георги Титюков щеше да го анонсира. Организира се напълно изненадващо дори за директора на Руската Вихра Ерамян, която е била информирана едва днес по телефона за него и няма да може да присъства, тъй като има планиран ангажимент извън града.

Припомняме, че проекта за спортна зала на Руската гимназия се търкаля от 2018г., но до този момент не бе реализиран, във втория мандат на Иван Тотев. Тогавашната му стойност бе 1 милион лева, а сега залата ще се реализира за 2,4 милиона.

Копката бе обявена часове след интересен въпрос на директора на Английската гимназия Николай Радев към Георги Титюков „Защо се прави това!?”. Той бе зададен по повод обявения проект за огромна спортна база в дворовете на двете гимназии и ситуацията, в която общината поставя двамата директори Радев и Ерамян- в имотите на управляваните от тях училища да се строи база за спорт, за която те не са информирани в детайл и която не е съобразена с нуждите на учениците. Освен това има множество неясноти относно начина на достъп, охраната, разположението на бъдещите игрища и дали те ще се ползват безплатно за възпитаниците на гимназиите.

От съобщението от общината днес разбираме, че на първата копка на „Многофункционална спортна зала към ЕГ „Иван Вазов“ ще присъстват кметът Здравко Димитров, кметът на район “ Северен“ Стоян Алексиев, разбира се зам.-кметът Георги Титюков, представители на двете гимназии, общинските съветници от комисията по спорт в Общинския съвет Атанас Узунов и Николай Бухалов. Последните бяха и вчера, на представянето на мега проекта за спортен комплекс в дворовете на Английската и Руската.

Прочетете тук „Стана ли Пловдив Доха на Барканите?

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина