Градът

1 милион лева за спортна зала на Руската гимназия

Откриване на спортна площадка в ЕГ"Ив.Вазов" през 2015 г.

Съоръжението ще е подобно на това в Лиляната

В Бюджет 2018 на Община Пловдив са предвидени 1 000 000 лева за построяване на спортна зала в двора на Езикова гимназия „Иван Вазов“. Това съобщи кметът Иван Тотев, уточнявайки, че новият модерен физкултурен салон на гимназистите ще е подобен на този който Кабинетът Борисов 2 направи в двора на Лилияната.

Припомняме, че залата на училището също струваше 1 млн.лв. и бе построена за три месеца, след което протече и дълго време не даваха на учениците да я ползват.  

Изглед от съборения физкултурен салон на Лиляната

Изглед от новата спортна зала на СОУ-то

Проектът за спортното съоръжение на Руската гимназия е изработен през миналата година със заделени от общинската хазна 50 хил. лв., припомни Тотев. През 2015-а Езикова гимназия „Иван Вазов” откри новата си учебна година с други две нови придобивки. Първата – супер модерен методологичен център за обучение по руски език, осигурен от правителството на Москва. Втората – многофункционално спортно игрище, финансирано от общината на стойност 85 хиляди лева. Припомняме още, че от есента на 2011 възпитаниците на елитната езикова гимназия вече не чуват звъна на класическия звънец в края на часовете, а вместо това звучи музика. Тогава гимназията придоби специален софтуер, който оповестява края на занятията с италиански, испански, руски, английски и немски хитове.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина