АктуалноГрадътКварталиНовиниОбщина Пловдив

Няма да пуснат движението по бул. „Хаджи Димитър“

Междуведомствената комисия, която извърши проверка на готовността на ремонтираното южно платно на ключовия булевард „Хаджи Димитър“, е излязла със становище, че няма да разреши участъкът да бъде пуснат за експлоатация, стана ясно днес.

Припомняме, че преди седмица от Община Пловдив и ОП „Организация и контрол на транспорта“ разпространиха съобщение, в което се казваше, че Отварят южното пътно платно на бул. „Хаджи Димитър“ и движението на пътни превозни средства в южното платно на бул. „Хаджи Димитър“ от ул. „Царевец“ до ул. „Лерин“ се възстановява от 13 март (понеделник). 

Промените щяха да дадат възможност фирмата-изпълнител да започне работа по реконструкцията на северното платно. Това обаче не се случи.

Причината за отказа на проверяващата комисия е липсата на изградени тротоари и участъци за пешеходно движение, уточниха от ОКТ.

Отказът на комисията води до отмяна на заповедта за промени в движението. Така положението по булеварда си остава същото неясно докога.

Припомняме, че проектът, който се ръководи от зам.-кметът по строителство на Община Пловдив Пламен Райчев, стартира в края на миналото лято – Затварят част от бул. „Хаджи Димитър“ за реконструкция. По време на „първата копка“ кмет и изпълнител обявиха, че той ще приключи в края на същата 2022-ра година, вместо за 260 дни както е по договор.

Никой от присъстващите не успя да даде точен размер на отсечката, но стана ясно, че тя е малко по-дълга от половин километър. Стойността му е 4,5 млн. лв.

Финансирането е част от общ проект за 30 млн лева по програмата „Региони в растеж“ и фонд „Устойчиви градове“. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина