АктуалноГрадътНовиниПод небето

Махат паветата по бул. „Хаджи Димитър“ в Смирненски

Отсечката от Коматевския възел до улица „Царевец“ ще бъде готова до края на годинта, според обещанията на фирмата-изпълнител

Малко над 4 млн лева ще струва реконструкцията на бул. „Хаджи Димитър“ в отсечката от Коматевския възел до ул. „Царевец“. Това стана ясно днес на първа копка на ремонта, който всъщност реално е започнал вече по-рано през седмицата. Работата в район „Западен“ е част от проекта „Модър-Царевец“.

Тя свързва булевард „Христо Ботев“ със средния ринг на града – бул. „Александър Стамболийски“, през ул. „Царевец“, а в другата посока ще се стига до бул.“Свобода“.

Финансирането е част от общ проект за 30 млн лева по програмата „Региони в растеж“ и фонд „Устойчиви градове“. На първата копка стана ясно, че изпълнителят е поел ангажимент пред управата на града вместо за 260 дни, както е по договор, работата да приключи до края на годината.

На въпрос как от 260 дни работата ще бъде свършена за 110-120 дни зам.кметът Пламен Райчев отговори: „Така ми казаха. Уверението дойде от фирмата, те си имат законов срок, но са преценили, че ще се вместят в този. Обектът не е сложен. Освен изграждането на легло и асфалтирането ще има и ВиК отклонения за изграждане“.

Никой от присъстващите не успя да даде точен размер на отсечката, но стана ясно, че тя е малко по-дълга от половин километър. Работата ще се извършва на етапи, а движението ще се отклонява по обходни маршрути. Освен смяна на паветата с асфалт по двете платна ще се ремонтира и централната част, като се изградят зони за почивки, както и велоалея.

След премахването на паважа, той ще бъде на отговорно пазене в склад на фирмата-изпълнител, увери зам.-кметът Райчев.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

8 коментари

 1. МЕЖДУСЕЛСКАТА ЧЕРНИЛКА –ГАЧЕ МЕЖДУ НАШЕ СЕЛО И ВАШЕ– РАЗМАЗАНА МАШИННО НАБЪРЗИЧКО И ЕВТИНКО ПО ЗА ТРИ СЕЗОНА (АКО НЯМА СНЯГ/СОЛ) КОЛКОТО ДА НЕ ГАЗИМ КАЛИЩА МОЖЕ ДА ТИ СЕ НРАВИ = = = ОТИ НЕ СИ ‘К’О’Р’Е’Н’Я’К’ ТИ МАЙ.

  АЛА ВЕКОВНИТЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ ГРАДСКИ ПАВАЖИ И КАЛДАРЪМИ СЕ КУЛТУРНА ЦЕННОСТ И АКО ДНЕС МАЙСТОРИ ЛИПСВАТ, МЛАДИТЕ ЩЕ СЕ НАУЧАТ ВМЕСТО БЕЗРАБОТНИЦИ ОТ АМТИ / ВУАРР И „ДУХОВНАТА“ НА МИКИ ПОПА.

  А ЗА „ОКАЧВАНЕТО“ НА ТАРАТАЙКАТА ТИ НАМАЛИ СКОРОСТТА, СУЛЬО!

 2. Крадат останалите павета , е по – вярното…опоскаха над 2 милиона гранитени павета от Марково тепе, живата история на града изтече в канала, заедно с бандитското отношение към рекиквата Т складове… нищо не заслкужават простите бантуси!

 3. Проблемите с паветата не са един и два. Паважът не издържа на тежкия трафик, става на вълни, но никой не го ремонтира. Все пак липсват видими дупки както при асфалта. Липсват и добри майстори. Пример – пренареденият паваж на Отец Паисий, сега е като полигон за изпробване на окачването на автомобилите.

 4. „ОТКРАДВАТ“ би трабвало да бъде сбърканата първа дума от заглавието вместо „махат“. Каквомити :“отговорно пазене“ бе, престъпници, те са ЧАСТНИЦИ в тая фирма, не може обществени блага да го харизвате на ортаци!

 5. С такива НИКАДЪРНИЦИ, които сте избрали за управници в нашия красив град , трудно ще се развиваме . Разни смешни кметчета , зам. кметчета , които са се объркали че са нещо специално и една камара общински служители – лизачи на гъзове … трудно , мноого трудно

 6. Работата тече от понеделник 5/09/2022, но и до днес така и не е въведена организация на движението в паралелните и успоредни на булеварда улици (да се въведе еднопосочно движение ) с цел улеснение на водачите и избягване на ПТП-та

  цяло чудо е че цяла седмица няма пострадали и катастрофи из пресечките (а в тях има детски градина, ясла, училище, търговски обекти и прочие – целият трафик заобикаля през Пещерско шосе, Атон и Лерин основно

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина