Ново 20 от д-р Атанас Баташки

Актуално Градът Избори 2021 Новини

Общинският съветник от Столетницата дава противоречиви сигнали

Един ден се разграничава от ППГОСАвтентична лява БСП“, на следващия– не

След като в петък хирургът д-р Атанас Баташки се разграничи от другарите си – социалисти в местния парламент, които се прекръстиха, на „Автентична лява БСП“, като написа отворено писмо до централата на партията на „Позитано“ 20 и медиите в което заяви:

„Останах крайно изненадан от тази декларация, в която фигурираше и моето име. Искам да Ви уверя, че аз не съм бил информиран за вземането на такова решение и не съм го удостоверявал с подписа си… Аз съм член на Българската Социалистическа Партия и ще остана член на тази партия. С този имейл декларирам, че оставам общински съветник на БСП.“

/с пълния текст може да се запознаете в статията – Разкол и в „отцепилите се“ от Нинова в Пловдив/

Само ден по-късно на страницата на БСП – Пловдив се появи „Обръщение на д-р Атанас Баташки, общински съветник от ППГОС „Автентична лява БСП“, което почти напълно отрича вчерашното му изявление.

„Уважаеми съграждани,
Пиша Ви относно твърденията за разпад и разцепление в групата на социалистите в Общински съвет –Пловдив след смяната на името на ППГОС “Автентична лява БСП“.
Решението за смяната на името е взето на редовно заседание на групата, на което не успях да присъствам, поради работната си ангажираност като лекар. Всички решения в нашата партия се вземат от колективните органи. Това е основополагащ принцип в нашата партия и изпълнението му е безпрекословно.
Искам да подчертая, че смяната на името на групата на социалистите в ОБС-Пловдив на “Автентична лява БСП“ не е поява на нов политически субект, а напротив, целта е да се подчертае важността на провеждането и защитаването на автентични прогресивни и социални политики от Българската социалистическа партия.
Групата на социалистите “Автентична лява БСП“ в ОБС – Пловдив остава монолитна и ще работи и защитава интересите на пловдивските граждани както винаги досега.“

Членове и симпатизанти на Столетницата недоумяват този обрат в позициите на Баташки и се питат на какво да вярват.

До момента опитите на репортерът ни да се свърже с д-р Атанас Баташки за коментар са неуспешни.

Прави впечатление, че вчерашното му изявление, изпратено до медиите от новата електронна поща на БСП – Пловдив, която се ползва от хората на Нинова и не фигурира в страницата в социалната мрежа на другото ляво крило под тепетата – това на хората на Георги Гергов, за разлика от днешното.

Споделете ни във:

7 thoughts on “Ново 20 от д-р Атанас Баташки

  1. Голям комунистически боклук, добре, че не съм попадала при него като пациент. Част от пловдивската десетилетна лекарска мафия, която владее града ни.

    1. Лекарската алчни за пари комунистическа мафия,която няма насита.Лекари милионери.

  2. Кво пак ни занимавате с тоя комунистически мухльо ве!? Кеш пара ли ви набива?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.