Разкол и в „отцепилите се“ от Нинова в Пловдив

Актуално Градът Избори 2021 Новини
д-р Атанас Баташки

Д-р Атанас Баташки се разграничи от „Автентична лява БСП“

Оставам общински съветник на Българската социалистическа партия. Това заяви в отворено писмо до централата на партията на „Позитано“ 20 и медиите общинският съветник от Столетницата в местния пловдивски парламент д-р Атанас Баташки.

Социалистите в Северен номинираха млад хирург за райкмет

Както Под тепето писа в четвъртък Социалистите в местния парламент се прекръстиха. Така политическата група в Об С-Пловдив от „БСП за България“ вече е „Автентична лява БСП“. Преименуването е лесно като процедура. Става с декларация и внасянето ѝ в деловодството на институцията.

Конкретното се случи така: първо, председателя на групата доц. Николай Радев прочете декларация за смяна на името в залата на Общински съвет, като обяви, че тя е подкрепена от всички членове на групата, а после го повтори на нарочен  брифинг пред медиите, след края на сесията.

На журналистически въпрос дали това важи и за д-р Атанас Баташки, който не присъстваше на заседанието на Об С, Радев уточни, че това е формалност, която ще се уреди, тъй като д-р Баташки е закъснял за сесията и е пристигнал минути преди брифинга.

Въпреки че беше в сградата по време на пресконференцията Баташки не се присъедини към колегите си, както е било винаги преди това, така че днешната му декларация е меко казано неизненадваща.

БСП – Пловдив отново на улицата /ВИДЕО/

Вижте пълния текст:

„Уважаеми Другарки и Другари, 

 Пиша Ви този имейл във връзка с прочетената по време на днешната общинската сесия в гр. Пловдив декларация за смяна на името на групата на общинските съветници на БСП. Останах крайно изненадан от тази декларация, в която фигурираше и моето име. Искам да Ви уверя, че аз не съм бил информиран за вземането на такова решение и не съм го удостоверявал с подписа си. Видно от стенограмите и записите на заседанието на  ОБС – Пловдив, е че аз не присъствах на днешната общинска сесия. Не съм взел участие и в последващата пресконференция с медиите. Аз съм член на Българската Социалистическа Партия и ще остана член на тази партия.  С този имейл декларирам, че оставам общински съветник на БСП.“

 С уважение: Д-р Атанас Илиев Баташки д.м.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Разкол и в „отцепилите се“ от Нинова в Пловдив

  1. Нормално да се разграничава. Баща му е шеф на МВР болница, ще го разграничат него от този пост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.