АктуалноГрадътКварталиНовиниНощна смяна

Нова градина за децата на „Централен“

ДГ „Каменица“ е готова да посрещне своите 150 малчугани

Две нови детски градини отвориха врати днес в Пловдив. Първата за 125 деца в Кючука, бе открита сутринта, а няколко часа по-късно бе прерязана лентата и на новия корпус на ДГ „Каменица“ в центъра на града.

Работата по детското заведение в район „Централен“ стартира през 2019-а, когато райкметът Георги Стаменов инициира кандидатстването за строеж на нова сграда с европейско финансиране, след проведено обсъждане с родителите. На откриването на новата сграда освен него, присъства и заместник-кмета по строителство инж. Тошо Пашов, а деца от градината изпяха химна ѝ.

Директорът на детското заведение Илиана Христова поля менче с вода и сподели, че днешното събитие е сбъдната мечта.

Тя разказа, че новата сграда има помещения за 6 групи, занималня, спалня, кухня за приготвяне на храна на място и трапезария. В двора са разположени 6 просторни детски площадки за всяка група. Капацитетът ѝ е за 160 деца.

След акт 16 и въвеждане в експлоатация на сградата ще бъде обявен и прием през новата 2024-а година.

И двете новооткрити днес градини са реализирани по проект „Реконструкция, преустройство и изграждане на образователна инфраструктура в 2 детски градини в град Пловдив” по Оперативна програма „Региони в растеж“ на обща стойност малко над 10 млн. лв.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина