АктуалноГрадътКварталиНовини

Нова градина за 125 деца отвори врати в Кючука – ГАЛЕРИЯ

Днес е щастлив ден за жителите на Кючука – най-гъсто населеният район на Пловдив се сдоби с още една детска градина. Официално лентата бе прерязана днес от зам.-кмета по строителство инж. Тошо Пашов и районният кмет на „Южен“ Атанас Кунчев.

Новото крило на ДГ  „Зорница“ се намира в двора на вече съществуващата градина и е свързано с топла връзка с нея. В сградата са разположени 5 групи със занимални и спални, има физкултурен салон, перално и разливно помещение. В нея ще се възпитават 125 деца.

По думите на Пашов, сградата е прекрасна, а дребните забележки, които има по нея ще бъдат отстранени. Все още тече обзавеждането ѝ, предстои да мине и приемна комисия, преди да бъде издаден акт за ползване на детското заведение.

Строителството бе завършено за 1,5 години, а стартът му бе даден по време на предходния кметски мандат, припомни директорът на ДГ „Зорница“ Тинка Качова.

Деца от градината изпяха китка народни песни на церемонията по откриването.

Тя пожела мястото да е пълно с весела глъч, щастливи деца, родители, учители и благодари на управата на града, че сбъдва още една мечта на хората в един от най-интензивно развиващите се райони на Пловдив.

Там на първо време ще бъдат настанени 2 групи, а останалите места – 75 ще бъдат обявени в системата за класиране след Нова година, обясниха от ръководството на Община Пловдив.

Инвестицията в новата градина е малко над 4 млн. лв. с безвъзмездно финансиран по европроект от ОП „Региони в растеж“ и съфинансиране от градската хазна.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. А защо не снимахте и останалата част от двора, където е старата база? Че там две деца ми изгледаха и майките как сме се молили на директорката да ремонтират площадките, че децата се ровеха като прасета в мръсотията. Тя все казвваше, че като посторят новата част ще ремонтират и там, но уви… едни деца ще играят на нови площадки, а другите от старата част няма да имат това щастие

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина