АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Мисис България 2022 отново е от Пловдив – ВИДЕО

Мани Вартан, на 33, спечели титлата „Най-красивата омъжена жена на България“ в надпревара с 300 претендентки в 24-то издание на националния конкурс за омъжени жени „Мисис България 2022“, който се състоя в балната зала Монтесито през уикенда. Конкурсът се проведе в столицата. Негов организатор Меги Савова и собственик на правата на конкурса за България. 

Също като адвокатът по медицинско право Силвия Величкова пловдивчанката, която представи страната ни на конкурса „Мисис Европа“ преди месец и се класира II-ра след най-красивите омъжени дами в Европа, 33-годишната госпожа Вартан затвърждава тенденцията, че жените в града под тепетата, които проявяват интерес към конкурса са интелигентни, с висше образование, престижни професии и гражданска активност.

Омъжените красавици на България се състезаваха в два кръга, като първо бяха редуцирани до 30, а след това бяха определени 15 финалистки. В следващото видео на Магдалена Гигова може да видите претендентките за короната Мисис България, дефилиращи с официални тоалети.

Новата носителка на приза Мисис България Интернешънъл 2022 ще представлява България на международния конкурс, който ще се проведе следващите месеци.

Мани Вартан е завършила Езикова гимназия „Иван Вазов“ гр. Пловдив, владее пет езика: освен българския – арменски, английски, испански, руски и турски. Тя е бакалавър по „Българска филология и магистър по Психология на управлението от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. В младежките си години е за кратко модел в две модни агенции, носителка на приз „Мис Синева Св. Влас“. 

Мани споделя за себе си, че обича пътешествията и книгите.

Омъжена от 2016 г. Има 5-годишна дъщеря Елизабет, която носи в себе си голям музикален талант и е Носителка на 17 приза от Национални и международни конкурси и фестивали поп и джаз пеене.

Подгласнички на Мисис България 2022 станаха:

Четвърта подгласничка – Христина Иванова. Завършила е с отличен успех медицински Университет Пловдив, работи като стоматолог.

Трета подгласничка е Кристина Кирчева – майка на две деца. Работи като експерт в една от най-големите застрахователни компании.

Втора подгласничка е Теодора Герчева – на 33 години от Бургас. Специалист в сферата на туризма, маркетинга и рекламата.

Първа подгласничка – Славяна Драгнева, 33-годишна от Казанлък. Обича да учи и да се развива. Последната й научна титла е доктор по неикономически науки.

Званието Майка на България бе присъдена на Теодора Герчева, която има три деца. Обича да прекарва свободното си време със семейството, да пътува и да посещава нови места.

А ето и победителките в конкурса:

Мисис България International – Мани Вартан, на 33 години от Пловдив. По образование е магистър филолог и психолог, преподавател по български език и литература. Владее 4 езика.

Мисис България Europe – Гергана Станчева, на 26 години от Ямбол. По нейна идея се създават пейки за по-удобно кърмене и преповиване на бебета в родния й град.

Мисис България World – Ива Недялкова, на 26 години. Носителка е на титлата Лейди България 2018 г. По образование е юрист, но работи като мениджър в най-голямата лайфстайл верига у нас.

 Мисис България Universe – Оксана Желяпова от Варна. Завършила е с отличие висше образование юрист по международно и криминално право. Каузата й е да се сплотят бесарабските българи и да създадат благотворителен фонд за децата, които искат да учат и живеят на родна земя.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина