АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Пловдивчанка представя страната на конкурса „Мисис Европа“

Тя е адвокат по медицинско право и има син на 6

Силвия Величкова е една от дамите, които Национална платформа „Успешни жени“ избира да представи

Настоящата носителка на титлата „Мисис България Европа“ Силвия Величкова ще представи България на предстоящия конкурс „Мисис Европа“, който ще се проведе от 11-14 октомври.

Тази година най-големият форум за красота в категорията омъжени дами на Стария континент ще бъде в София. Престижното издание се провежда за 15-а година. Силвия, която е адвокат по образование ще се изправи срещу 20 омъжени красавици от цяла Европа в борба за титлата.

Тя е завършила е УНСС и се развива професионално в сферата на медицинското право. Красивата дама е родена в Пловдив. Омъжена е от 9 години и има син на 6. От години живее в София. Участва в множество благотворителни инициативи. Обича да пътува и свири на пиано от малка. Това което я свързва с конкурсите за красота са благотворителността и стремежът към красота и естетика.

Нашето момиче е член на „Зонта Клуб Света София“, част от Зонта Интернешънъл, чиято мисия е овластяването на жените и развиване на статута им в обществото. Една от водещите кампании на организацията е „Зонта казва не на насилието“ и е част от кампания на ООН „Orange the world “ за елиминиране на насилието над жени. Тя вярва, че отношението към жените в едно общество е показател за степента на неговото развитие. 

Силвия Величкова е една от дамите, които Национална платформа „Успешни жени“ избира да представи през март тази година.

Снимки: Мисис България/Fb

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина