АктуалноБизнесВластГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоНовини

Общината иска да изхарчи 6 млн. лв. за зала „Строител“

Само три месеца след като кметът Здравко Димитров анонсира, че общината може да купи спортна зала „Строител”, предложението вече е вкарано в дневния ред на предстоящата сесия на местния парламент. Общинските съветници ще трябва да решат дали да приемат предложението на екипа на градоначалника с 5 милиона лева без ДДС от средствата на данъкоплатеца съоръжението да бъде откупено от дружеството „Метални конструкции” АД, чиято собственост е.

Именно в зала „Строител“ Здравко Димитров направи голямото си предизборно събитие на местния вот през 2015г., когато се яви като кандидат за кмет, но не пожъна успех, тъй като не бе подкрепен от ГЕРБ. Там закри кампанията си.

Здравко Димитров на закриването на предизборната си кампания през 2015г.

В предложението си до старейшините Димитров се мотивира с това, че с придобиването на сградата в тази зона ще се създадат още по-добри условия за спорт.

Залата е с площ 1927 кв. м. Дружеството е предложило на общината да я закупи с оборудването. Поземленият имот, върху който се намира сградата, е общински.   

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина