АктуалноБизнесГласовеИмоти в ПловдивНовини

Какъв имот може да си купиш в Пловдив за 50 000 евро

Вижте прогнозите на пазара на имоти и очакванията на брокерите за 2024 година

Пазарът тази година започва спокойно и така ще продължи. Ще бъде балансиран пазар – без сътресения и рязко повишаване на цените на имотите. Те достигнаха своя пик и ще има незначителни промени в рамките на 5%, когато става дума за ново строителство. Наемите ще повишават цените си, тъй като не отговарят на цените на имотите“, коментира в предаването „България сутрин“ по телевизия BGonAir Снежана Стойчева – мениджър на сайт за недвижими имоти.

Според проучване на агенцията какво може да се купи на имотния пазар у нас за сумата от около 50 000 евро, данните сочат, че за територията на Пловдив това е едностаен апартамент в покрайнините на града. 

За сравнени за същата сума около Бургас и Варна може се закупи къща за ремонта, а в София можеш да си позволиш единствено гараж в центъра или два гаража извън центъра.

Тенденциите сочат, че двустайните апартаменти продължават да бъдат най-търсени и при тях измененията в цените са по-големи. Преобладават хората, които купуват жилище за живеене.

В квартал „Прослав“ например, има доста сериозно увеличение на цените през изминалата година. Брокерите отчитат, че там през 2023 година скокът в цените е с 20% за двустайните апартаменти.

Очакванията на експертите са цените на имотите да се повишат още след влизането на страната ни в Еврозоната

Ще трябва да се изравняват с цените на имотите в европейските градове, в най-голяма степен това се отнася за София, отбеляза Стойчева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина