АктуалноВластГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Изоставеният Пловдив 12: Стълбите към Стария град се рушат, подпорната стена тече, колите си паркират в пълен хаос

Повече от година няма реакция на сигналите за стълбището до тунела, съобщиха граждани в редакцията на Под тепето, след публикацията ни Падаща мазилка в подножието на Стария град (ВИДЕО).

Може би трябва да има фатален случай, за да се задейства управата на града, недоумяват пловдивчани.

АИР „Старинен Пловдив” е изоставен от Община Пловдив без директор и това не е тайна за пловдивчани, коментира Аврам Аврамов, който ни изпрати тези кадри днес.

По думите му, централните стълби на входа на Стария град Пловдив на северната част на тунел на булевард „Цар Борис III Обединител“ към улица „Константин Стоилов“ №37 от години са в тотална разруха. 

„Има подадени сигнали от граждани до Община Пловдив и отговор от г-н Георги Стаменов, кмет на район „Централен“ с копие до Арх. Невена Балчева, зам.-кмет „УТ ОС“-Община Пловдив от 18.08.2021 г. „, твърди Аврамов.

Освен окаяното състояние на стълбите има и постоянни течове по подпорната стена. Падащи парчета мазилка и счупени стъпала са постоянна предпоставка за инциденти.

Повече от една година след сигналите действия няма, както е видно от снимките направени през Януари, 2023.

Същевременно, след многократни медийни публикации за автомобилния хаос, безредието в Стария град продължава. Огромна част от колите са допуснати в нарушения на режима за достъп на автомобили в стария град и наредбата за спиране и престой.

Голите обещания от Община Пловдив и зам.-кмета по „Траснпорт“ Тодор Чонов за ред и контрол датират от месец Август, 2022-ра напомнят пловдивчани.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина