БългарияНовини

Грозев: Срещу 150 евро наши медии публикуват пропагандни статии на ГРУ

Незначителни суми водят до значително влияние върху общественото съзнание в България, което не бива да се случва. Статия, написана от ГРУ да речем, е публикувана и в български медии – срещу 150 евро. Това съобщи разследващият журналист Христо Грозев, пише OFFNews.

Македонският дописник Дарко Тодоровски получава задачи от Русия и чрез своя мрежа в България успява да публикува тези статии срещу заплащане. Заплащането варира от 150 евро за статия, която е дезинформационна, до 300 евро. Тоест най-скъпата е 600 лева, уточни Грозев.

Има хиляди присъстващи на територията на България руски граждани, които са получили – благодарение на инвестиция – право да живеят в България дългосрочно и които са в тясна връзка с техните специални служби. Надявам се българските специални служби и контраразузнаването да имат поглед върху това, каза журналистът от сайта „Белингкат“.

Когато преди година разследвахме една операция на ГРУ по саботаж на разследването на сваления Боинг над Източна Украйна през 2014 г. в телефонните разговори на генерала от ГРУ, който се занимаваше със саботаж на разследването, имаше и български телефонни номера. За част от тези контакти ние имаме хипотеза, може би ще публикуваме разследване в близките дни, заяви Христо Грозев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

 1. Колко интересно? Откъде обикновена разследваща пионка от третия пол има такива дълбоки контакти и може да следи ГРУ? Да позная ли или вие сами ще си отговорите?

  1. Будало, тия двете думи една до друга не вървят, все едно както

   ДЪРВЕН КАМЪК.

   (Ама нищо де, не се отчайвай, вече си се утвърдил из ПловдивОнЛАЙНА като недоиван мазолест РЕКТУМ)

   ((За твое сведение „аятоЛЛах“ се пише с две Л както и „аЛЛах“ или вие Шиити в Персия си имате други табиети?))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина