Изненада: На мястото на количката за хотдог до Халите сложиха… друг хотдог

Актуално Градът Изпод тепето Новини Под ножа Разследване

Разработката на „Стопански отдел“ може да бъде наречена „Горещ път“, тъй като се оказа обвързана с пътеката, по която бившият шеф на Общинското ФБР е вървял към ареста

В зоната за хранене се опита да се намърда търговец на сладолед, извън схемата за тротоарно право

Общността в Капана наблюдава под лупа какво се случва на Малката Главна в зоната за хранене на местата, от които бяха изгонени два микро бизнеса, за да се настани друг. В статията Последен работен ден на количката с хотдог ви разказахме накратко за управленското решение на Община Пловдив да затвори няколко малки търговци с процедурни хватки.

Администрацията отказа подновяването на разрешителните на количката за хотдог и стелажа за слънчеви очила с мотив – големият икономически интерес към местата и, че възнамерява да бъдат подготвени тръжни процедури за тях.

На мястото на количката за хотдог, от известно време се появи друг, търгуващ със същата стока – хотдог.

Изненада?

Не бихме казали. Не и след торбата с неистини, която изсипа екипа на зам.-кмета Величко Родопски , за да освободи мястото за конкретния човек. Последната е, че Общината чакала разрешение от МК за търга на Малката главна?! Предишните са подробно описани в статията Дяволът е в детайлите.

Цялостната разработка на „Стопански отдел“ може да бъде наречена „Горещ път“, тъй като се оказа обвързана с пътеката, по която Борислав Димов – бивш шеф на Общинското ФБР, е вървял към ареста.

Кой е арестуваният шеф на общинското ФБР в Пловдив?

Дали е изненадващ, след всичко това, напънът на местната администрация да даде лелеяното място именно на човека, който се оплака, че е тормозен от Борислав Димов?!

Три месеца след  началото на акция „Горещ път“ се появи и тайнствената количка за сладолед. Оказа се на мултинационална компания за захарни изделия. Не я виждате днес, тъй като търговците от улицата не допуснаха опита да се намърда, извън схемата за тротоарно право.

В четвъртък сутринта собствениците на търговски обекти в улицата отзад останаха изумени от монтажа на конструкция, която изцяло закрива гледката към тях.

Оказа се, че сладоледаджийте имат платени 3 кв.м., а се настаняват на 3 пъти повече. Общността в Капана не го допусна.

На финала на поредния епизод от крими сериала напомняме, че пред свидетели кметът Здравко Димитров обеща хората му да оставят човека с хотдога да работи и няма да бъде закачан. Свидетелите бяха: областният управител Йордан Иванов, пиарите на Община Пловдив, зам.-кметът Георги Титюков и други.

Резултатът днес обаче е напълно различен. А поредно обещание на Зико не бе спазено.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Изненада: На мястото на количката за хотдог до Халите сложиха… друг хотдог

  1. САМО ЛЪЖЕ ли? Ти не си тъдявашен, или пък диоптрите ти недостигат. Здравко НЕ САМО ЛЪЖЕ, ТОЙ . . . именно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.