АктуалноВластГласовеМненияРазследване

Последен работен ден на количката с хотдог на Малката Главна – ВИДЕО

Години наред разработваш дребен семеен бизнес, съвестно плащаш данъци, попълваш заявления, чакаш разрешителни, спазваш буквите на закона, ставаш по тъмно и лягаш по нощите …, за да издържаш семейството си. Тази история е позната на мнозинството. Тя има много имена. Тук нейното име е Николай – човекът с количката за хотдог до Халите.

За него знаят дори зад граница и туристи идват специално да похапнат. За Количката с хотдога на Николай е разказвал дори дигиталният двуезичен гид за града под тепетата Lost in Plovdiv. С гриф “препоръчано”, тъй като вкусът на хотдога при Николай си е такъв, какъвто го помним от детството.

Днес с писмо пловдивчанинът е уведомен, че от утре няма право да работи.

И това е “управленско решение” във втория по големина град на България в настояще, натоварено с две години извънредна епидемична обстановка, месеци инфлация и икономическа криза, в следствие, на което много хора изпаднаха до просешка тояга.

На листа с бюрократичен тон, по смисъл между редовете пише горе-долу следното: моля да се изнесете защото има едни хора дето дават повече пари от вас.

Той и съседите му трябва да спрат да работят веднага, защото Община Пловдив има идея някога да проведе търг за местата, които единият плаща от 13 години, а другият от 20.

На въпроса кога ще бъде търгът, отговорът е – следете сайта на Общината.

Това е историята накратко има и дълъг вариант, с който предстои да ви запознаем.

Засега въпросът към управата на града е:

Какво пречи хората да работят до спечелване на бъдещия търг, който все още е само идея?  

Очаквайте продължение.

Снимка на корицата: Белгийска туристка чака на опашка за хотдог през октомври 2019-та когато Пловдив бе Европейска столица на културата. /архив/

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

12 коментари

 1. Какво е това безумие от страна на тази власт??? За всичките си хилядолетия в Пловдив и в България надали са били на власт по малоумни и продажни некадърници! Преврат трябва не само подписка пред общината. Долу ръцете от честни работни хора мизерни чиновници!
  На народа вече много му писна и това са последните капки в преливащата чаша на търпението!
  Що за безобразие да им пречи работещ човек с най-вкусните хот-дог в България, а да не гледат престъпленията които се извършват в момента срещу народа ни от собствената ни власт!?!

 2. Даже „под игото“ през епохата на османското присъс… = абе, през турско= властелинът е имал малко по-цивилизовани („gentle***“) обноски отколкото днешните Боляри от КлептоКрацията:

  „…Днес с писмо пловдивчанинът е уведомен, че от утре няма право…“

  =ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ ЛИ? Че къде дават така, бе сульо? Я ‘оди дроби зеле ф наше село! ГолЕмо стопанисване – те затуй сме на тоа хал у Градо!

  Другаде никъде толкова и таквизи забрани, пречки, глоби, огради, тараби по свето нема…

  Пловдив’2022 е най-забранителния Град в галактиката

  1. Отваряш си на общо основание както досега всеки ден, и като дойдат заптиета, бияч… биятели, инспектори, стражари, жандармеристи и войскови батальони да те громят им посочваш с палеца през рамо към адвокат „Петър Стоянов и Сие“ да преговарят ДАЛИ / ИЛИ / КОГА / ДОКОГА ама след като му платят хонорара.

   Диктатура на Пролетариата отдавна отмина, в Свободна България кметът да иде да се оплаче в ООН. Народонаселението иска хотдог!

   1. Така както г-цата се е филмирала със сведението, по подобен начин (ама като държиш камерата хоризонтално мари, какината, както са ТВ-екраните и компютрите, че да се вижда отляво и отдясно вместо …плочници!) на следващия ден разиграващата се

    ПОЛИЦЕЙСКА БРУТАЛНОСТ

    ще представлява чудесно забавление за пловдивчани.

    Николай може да основе П. Партия, както една Здра… ДАНИ ако помните, че то такъв недостиг стана…

    1. Нико, веднага ми телефонирай да освидетелствам в протокол и фото рани, изкъртени зъби, трошени кокали и натъртени синини след „разговора“ с Властта, и не пропускай да си запишеш инвентарния номер на полицая на ревера му!
     Стефан 032 656 6712

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина