„Градини и паркове” влязоха в Марица, но само около мостовете

Актуално Градът Зелен град Новини Под ножа

Става въпрос за рутинна дейност около подпорите на съоръженията над реката

„Градини и паркове” влязоха в Марица, както Под тепето писа вчера, но само около мостовете, разбрахме днес от отговор на общинското предприятие на публикацията ни.

„В момента екип на „Градини и паркове“ премахва с моторни триони избуялата висока растителност около подпорите на мостовете над Марица. Това е рутинна дейност, която се извършва всяка година”, обясниха от ОП-то.

От там уточняват, че специализирана бригада с трима-четирима души целогодишно коси двете крайбрежни ивици, когато метеорологичните условия позволяват.

След сечта в коритото обаче премахнатата растителност остана на място. Под тепето попита „Градини и паркове” кога ще бъде събрана тя, ни отговориха, че служителите на предприятието имат друга работа.

„Предстои да бъде събрана при първа възможност. В момента много работници са заети да събират окосената трева из кварталите на града”, обясниха от общинското предприятие.

От отговорите става ясно, че санитарна сеч в образувалите се джунгли вътре реката не е предвидена и няма да има, въпреки че очевидно „Градини и паркове“ имат възможности за такава. И че не е ясно дали премахната растителност около мостовете ще бъде изнесена въобще. Вероятно ще бъде отнесена от водата, а това е най-опасно при висока вода.

Споделете ни във:

1 thought on “„Градини и паркове” влязоха в Марица, но само около мостовете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.