АктуалноНовини

Общината чакала разрешение от МК за търга на Малката главна?!

Tова заяви официално зам.-кметът по стопанска дейност на Пловдив Величко Родопски

В НИНКН няма такова питане, показа репортерската ни проверка

Общината чакала разрешение от Министерство на културата за търга на 3 спорни места на Малката главна в зоната за хранене до ТЦ Хали. Това стана ясно от официален отговор на зам.-кметът по стопанска дейност на Пловдив Величко Родопски, пред свидетели.

Той бе попитан от репортер на какъв етап е процедурата за търг* в кулоарите на местния парламент след последната сесия миналата седмица. Вижте буквално какво отговори той,, без редакторска намеса.

„Тъй като това  пада в такава зона чакаме още от МК разрешение, за да пуснеме реално конкурс за … В момента сме оставили тези три…, три места както са били преди да работят… Но няма, не може да пуснеме търг защото искаме да пуснеме търг, след като получиме от там разрешение, тогава. Те са в такава зона.“

Видеозаписът с отговора му бе излъчен от всички пловдивски медии заедно с коментарите на кмета Здравко Димитров, след гласуване на промените в бюджета на града.

Отговорът на ресорния зам.-кмет Величко Родопски е меко казано странен.

Първо защото, според сега действащите нормативни уредби няма изискване общината да съгласува търгове за тротоарното си право с МК и НИНКН.

Второ, схемите за разполагане се съгласуват от самите търговци, наемащи площите.

Трето, /даже и да пренебрегнат първо и второ, за да си вържат гащите след цялата каша покажат по-светци от папата/ в НИНКН няма такова питане, показа репортерската ни проверка.

След 1,2,3 е необходимо да отбележим, че подобен отговор от зам.-кмет е чиста неистина.

*В статията Последен работен ден на количката с хотдог на Малката Главна ви разказахме накратко за управленското решение на Община Пловдив да затвори няколко малки търговци с процедурни хватки, за да настани на тяхно място друг. Администрацията отказа подновяването на разрешителните на количката за хотдог и стелажа а слънчеви очила с мотива – големия икономически интерес към местата и, че възнамерява да бъдат подготвени, тръжни процедури за тях. Подробностите може да си припомните в статията Дяволът е в детайлите.

Общността в Капана наблюдава под лупа какво се случва на Малката Главна в зоната за хранене – Не е истина…

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

  1. Истината е точно както е казано – цитирам : „Схемите за разполагане се съгласуват от самите търговци, наемащи площите“.
    Изводът е ясен – лъжата излезе наяве.
    Остават въпросите :
    каква е измамната схема
    и каква е цената на измамата, наречена „Търг“.

  2. Щом така безочливо (а и кьопаво) ЛЪЖАТ, възниква логичното въпросче дали пък също така и не …именно, „усвояват“, присвояват, да не кажем КРАДАТ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина