АктуалноВластГрадътНовиниРазследване

Кой е арестуваният шеф на общинското ФБР в Пловдив?

Борислав Димов е един от най-верните хора на Здравко Димитров

Както ви съобщихме по-рано Борислав Димов – бившият шеф на Пловдивския общински инспекторат  е бил арестуван в сряда.

Кой е арестуваният бивш шеф на общинското ФБР в Пловдив?

Борислав Димов е на 48 години, роден е в Момчилград.

Завършил е висшето военно общовойсково училище „Васил Левски“ във Велико Търново като магистър,  с военна специалност „Войсково разузнаване“ и гражданска – турска филология. В периода 2011-2012 г. получава образователна степен магистър – специалност „Национална и регионална сигурност“ и специализация „Управление на кризи“.  През 2014 година защитава магистърска степен по специалността „Национална и регионална сигурност“ и специализация „Защита на класифицираната информация“.

От 2001 до 2015 работи като военнослужещ, от които две години към Многонационалните мирни сили Югоизточна Европа-Пловдив. През ноември 2015г. започва работа в Областната администрация – Пловдив. От януари 2016-а е ръководител на звено „Синя зона“ в ОП „Паркиране и репатриране“.

На 14.03.2016 година е назначен за главен секретар на Областна администрация – Пловдив, където остава и малко след местните избори през есента на 2019 г.

Той бе назначен за шеф на Общинското ФБР в края на с.г., на мястото, което стоеше вакантно от месец, тъй като предишния директор на Инспектората Ангел Славов влезе в Общински съвет от листата на ГЕРБ.

48-годишният Борислав Димов също е от редиците на ПП ГЕРБ и е един от приближените хора на кмета Здравко Димитров.

Личният му профил във Фейсбук сочи, че още е директор на Инспектората.

98% от публикациите в него са споделени от профила на кмета или сайта му, включително и снимката на корицата.

По време на неговото управление в ПОИ цареше пълно медийно затъмнение. От декември 2019 до януари 2022-ра от там излязоха общо 4 прессъобщения.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. И ше разберем ли какви ги е вършил този пловдивчанин, роден в Момчилград? В статията не е ясно. Има само въпроси без отговори.
    Продължете темата, моля.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина