АктуалноГрадътИзбор на редактораИзпод тепетоНовини

Изключително сериозен е пожарът на Гребната

Множество пожарникари трудно овладяват огнената стихия, която продължава да гори и в момента

Пожарът е лумнал още в 10:20 сутринта, но на място е била изпратена само една пожарна кола, твърдят свидетели

Изключително сериозна е ситуацията с огнената стихия на Гребната база, следи на място репортер на Под тепето. Множество огнеборци и в момента се опитват да потушат всички огнища на огромния пожар, буквално овъглил голяма част от зелената зона между канала и река Марица.

За жалост на Пловдив изгубени са декари паркова среда в цялата зона от комплекс „Острова“ на запад далеч до частните сгради на собственика на „Макском“.

Според свидетели първият пушек се е извил в района на „Острова“ много рано сутринта – още в 10:20. Ситуацията обаче очевидно е била подценена и според очевидците, с които нашият репортер разговаря на място, е изпратена само една пожарна. Тя явно не е успяла да овладее огъня, превърнал се бързо в стихия заради силния вятър. И в момента въздушните пориви разнасят пламъците дори там, където огнеборците вече веднъж са ги изгасили. Няколко пожарни коли бяха направили воден щит между хотел „Лендмарк“ и големите частни къщи, за да не допуснат изгаряне и на недвижимо имущество. Поне засега няма опасност това да се случи. Факт е обаче, че и в момента борбата с огъня продължава и не е ясно кога ще приключи.

От пожарната все още не са дали официална информация за случилото се и не отговарят по никакъв начин на журналисти. Вредата за града след днешния огнен ад е наистина огромна, тъй като Гребната база никога няма да бъде същата.

Все още само можем да гадеем от къде е тръгнал огънят и дали става въпрос за неволно причиняване на пожара или умисъл.

Междувременно, читатели на Под тепето сигнализират, че нещо гори и около завод „Гагарин“ в „Северен“. Заради силния вятър, димът вече се разнася из целия град.

Очаквайте още подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. Прилича на участъка към който има интерес за застрояване, май точно там искаха да изместват пътното платно ако си спомням правилно.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина