АктуалноКриминалеНовини

Има задържан за убийството в Куклен

48 годишният Мариян Паскалев е задържан за станалото снощи убийство в Куклен, разбра репортер на Под тепето. Както ви съобщихме по-рано днес Убийство след битов скандал разтресе близкото градче.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват действия по разследването на  досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Във връзка с проведени незабавни действия по разследването е установено, че смъртта на 55-годишния Ламбри, е настъпила вследствие на причинените му множество травматични увреждания по цялото тяло при нанесен му побой. Той е открит от свои близки в двора на къщата си.

Пристигналите криминалисти са направили множество огледи и разпити на свидетели, според тях е установен извършителя – М.П. на 48 г. от същото населено място, който по информация е съсед на жертвата.

От прокуратурата обявиха, че към момента за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан  М.П., на 48 г. Предстои спрямо него да бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство и да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, както и да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

До момента няма информация каква е причината за скандала и побоя.

Разследването по случая продължава. Предстои също от Окръжна Прокуратура да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Паскалев. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина